Los padres de Marta del Castillo atendiendo la prensa en el Ministerio de Justicia

Noves informacions podrien reobrir el cas de Marta del Castillo

Miguel Carcaño ha col·laborat amb la família de Marta per a inculpar al seu germà en un delicte d'estafa

S'han complert onze anys des de l'assassinat de  Marta del Castillo, onze anys en els quals els seus pares no han deixat de lluitar  per saber on està enterrada la seva filla i per aconseguir que els veritables culpables del crim paguin.  Miguel Carcaño, qui era el nòvio de Marta, és l'únic que compleix condemna després de confessar l'autoria del crim però Antonio del Castillo creu que hi ha més gent implicada.

El pare de Marta assegurava en un missatge dirigit a aquells que van estar implicats però que finalment van ser absolts per falta de proves: «Sabem amb claredat com va morir Marta, perquè, a quina hora i per qui». «Sabem que quan tota aquesta documentació entri als jutjats, hi haurà filtracions  i tots ho sabrem» advertia fent referència a noves proves sobre el cas. 

Miguel Carcaño ha estat qui ha enviat la nova documentació a Antonio, després de saber que la família de  Marta havia demanat que es reobrís el cas contra Francisco Javier Delgado, el seu germà. De fet, va ser el mateix Carcaño qui va col·laborar en l'obtenció de documentació que revelaria que va ser el germà de Miguel  el que va assassinar a Marta després que la jove fos testimoni d'una discussió.

Una disputa entre germans que hauria nascut fruit d'un delicte d'estafa i falsedat documental que implicaria a Miguel Carcaño i Francisco Javier Delgado i a terceres persones que van facilitar o van participar en la contractació de la hipoteca del pis León XIII, lloc on va ser assassinada Marta.

Falsificació documental per obtenir una hipoteca

El mateix Miguel Carcaño hauria facilitat l'obtenció de la documentació, presentada per a la concessió de la hipoteca, a la família de Marta  amb la condició d'inculpar al seu  germà. D'aquesta manera, s'ha esbrinat que la sucursal del BBVA de Dos Hermanas va concedir una hipoteca de 108.622,44 euros  en la qual el 'més beneficiat' va ser Francisco Javier Delgado, perquè va rebre 32.420,44 euros i es va quedar amb el pis.

A falta de fons, per poder aconseguir la  hipoteca, Carcaño va presentar un contracte indefinit com a ajudant de cambrer en un bar, nòmines i un informe de vida laboral en el qual indicava que treballava en l'empresa des de setembre de 2008. Uns papers falsos, ja que va quedar demostrat que el detingutmai va  treballar  en aquest bar. L'advocada, després de valorar la documentació aportada, ha arribat a la conclusió que Marta del Castillo  va ser testimoni d'una discussió on s'evidenciava el delicte d'estafa documental, que afectaria moltes altres persones interessades en el fet que aquesta informació no sortís a la llum.

En ser així, aquests detalls suposarien el descobriment d'una «trama d'estafes i falsedats per a la concessió d'hipoteques». Ambtot, ara la família de Marta del Castillo pretén  reobrir  de nou el cas contra  Francisco Javier Delgado encara que aquesta versió donada per  Miguel Carcaño  ja va ser desestimada el 2013.

També et pot interessar...