Olivia, Anna i Tomás Gimeno

El cas de Tomás Gimeno canvia de jutge: Hi ha indicis objectius

El vaixell 'Ángeles Alvariño' prorroga la seva estança a les Illes Canàries amb l'objectiu de trobar a Anna i Tomás

Tomás Gimeno, el pare d'Anna i Olvia, va decidir agafar a les nenes i desaparèixer del mapa. Tot i això, el passat dijous, 10 de juny, es va trobar el cos d'Olivia al fons del mar.La jutge de Primera instància d'Instrucció número 3 de Güimar, instructora de la desaparició de les nenes, s'ha inhibit. I ho ha fet en favor dels jutjats de violència sobre la dona de Santa Cruz de Tenerife.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El fiscal ha accedit a la pèrdua de competència de la primera magistrada. El fet de comptar amb indicis objectius suposa que els actes poden ser constitutius de dos delictes d'assassinat i un delicte contra la integritat moral.

La víctima del cas seria Beatriz Zimmerman, mare de les nenes i exparella de l'investigat, Tomás Gimeno. En el moment en què Beatriz va decidir posar punt final a la relació, Tomás va començar a assetjar-la.

La casa de Beatriz es troba a Radazul, zona que pertany al partit judicial de Santa Cruz de Tenerife, la segona raó per la qual es produeix aquest canvi judicial.

En aquest sentit, la magistrada ha dictat un acte. En aquest mateix es confirma la inhibició, i es desenvolupa un relat pràcticament idèntic al que es va dictar el passat dissabte, 12 de juny. No obstant això, tan sols fa referència a la carta que va deixar l'acusat a la seva actual parella.

En l'escrit s'acomiadava de Beatriz, però no feia referència a les nenes. D'aquesta manera, la mare de les menors no va poder intuir que s'estava executant un delicte.

Cal destacar que l'actual parella de Tomás és la directora del centre educatiu en què Olivia estudiava alemany dues vegades a la setmana. Aquest 27 d'abril, el pare va recollir-la abans per dur-la a classes de tenis.

En el moment de l'arribada al centre, Tomás va donar-li un estoig i un llapis a la seva parella. Va demanar-li que l'obrís a les 23 hores, però ella va obrir-lo a les 17.20 h de la tarda.

Per a la seva sorpresa, al seu interior s'hi va trobar un feix de diners, 6.200 euros. A més, també hi havia una carta de comiat en què «no feia cap al·lusió a les menors».

El vaixell finalitza la recerca

La Delegació de Govern a Canàries està fent tot el possible per prorrogar les tasques de rastreig al mar. Així doncs, s'està treballant amb l'objectiu de mantenir el vaixell oceanogràfic 'Ángeles Alvariño' a l'illa. Així ho ha anunciat el delegat de Govern, Anselmo Pestana.

Anselmo Pestana ha admès públicament en un acte celebrat a Agüimes, que s'està valorant que el vaixell «es quedi uns dies més» a l'illa, cosa que, segons ha precisat, «es decidirà aquesta tarda».

El vaixell 'Ángeles Alvariño' tenia previst abandonar l'illa aquest dijous, 17 de juny. Però s'ha comunicat que finalitzarà les operacions de rastreig aquesta mateixa tarda, al voltant de les 19.00 hores. El següent pas seria sumar-se a les tasques d'investigació de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO).