Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Madeleine McCann, la nena de 4 anys desapareguda l'any 2007 a l'Algarve portuguès

El sospitós del cas Madeleine McCann trenca el silenci des de la presó

Christian Brueckner fa dos anys que està al punt de mira dels investigadors alemanys

El cas de la desaparició de Madeleine McCann sembla estar cada vegada més a prop de resoldre's. Les autoritats alemanyes fa dos anys que treballen sobre la hipòtesi del segrest i assassinat de la menor que va cometre, presumptament, Christian Brueckner.

L'home, d'origen alemany, compta amb un ampli historial d'agressions sexuals i és el principal sospitós de la desaparició de Madeleine fa 14 anys a l'Algarve portuguès. El fiscal principal del cas, Hans Christian Wolters, assegura que disposa de proves de pes que l'assenyalen com a culpable. A més, la policia alemanya segueix treballant en la cerca de noves pistes que serveixin per a confirmar la hipòtesi.

No obstant això, fins ara cap d'aquestes proves s'ha presentat públicament davant del jutge ni als advocats de l'acusat. Tampoc s'ha interrogat un pedòfil que actualment és a la presó per haver abusat sexualment d'una turista nord-americana de 72 anys a Portugal. Un fet que va ocórrer el 2005 a Praia da Luz, on va residir de manera intermitent entre el 1995 i el 2007, segons les investigacions.

Precisament des de la presó, el principal sospitós del cas ha trencat el silenci després de dos anys al punt de mira de la policia alemanya. Ho ha fet per a defensar-se com a innocent i atacar els fiscals del cas per, segons ell, «avergonyir el poder judicial».

El sospitós del cas Madeleine trenca el silenci per a defensar-se com a innocent

Des de fa gairebé dos anys, la investigació per la desaparició de la nena britànica l'any 2008 s'ha centrat en Christian Brueckner. Aquest alemany de 44 anys que es va situar al punt de mira després de la declaració d'un testimoni.

Segons aquest, l'acusat hauria presumit públicament, borratxo en un bar, de saber què li va passar a Madeleine. Aleshores la policia va emprendre una sèrie d'investigacions que molt aviat van començar a donar fruits.

No només van descobrir que es tractava d'un vell conegut de la justícia alemanya. I és que té antecedents per agressions, robatoris, tinença de drogues, delictes sexuals i abusos a menors. També van confirmar, gràcies al seguiment de les trucades telefòniques, que el dia de la desaparició de la nena es trobava a pocs metres de l'apartament de vacances de la família McCann.

Malgrat totes les proves que les autoritats han assegurat que tenen, Christian Brueckner no ha dubtat a trencar el silenci per a defensar-se com a innocent. «Acusar algú és una cosa, però el que s'ha fet amb mi és un escàndol increïble. El fiscal ha posat en marxa una campanya pública contra mi plena de prejudicis sense que hi hagi hagut judici», adverteix el sospitós.

Christian Brueckner exigeix la dimissió dels fiscals que porten el cas Madeleine

Mitjançant una carta manuscrita adreçada al diari alemany 'Bild', el delinqüent s'ha mostrat indignat per les acusacions que s'han abocat sobre la seva persona. Segons ell, tot forma part d'una campanya pública de desprestigi basada en els seus antecedents criminals. Unes acusacions que, considera, burlen la llibertat d'expressió i vulneren el dret a la presumpció d'innocència.

«La llibertat d'expressió no és un dret bàsic perquè tothom pugui dir i escriure el que vulgui. La llibertat d'expressió no protegeix tothom, protegeix una minoria. No protegeix els punts de vista més lògics, convincents o populars, sinó més aviat la posició dels altres», assenyala en el manuscrit.

El presumpte assassí de Madeleine McCann va aprofitar el comunicat, datat a principis de maig, per a demanar la dimissió dels fiscals del cas. Els acusa de no ser mereixedors del càrrec i de tacar la imatge del poder judicial.

«Demano als fiscals de Braunschweig, Hans Christian Wolters i Ute Lindemann, que renunciïn al càrrec. Tots dos estan utilitzant una condemna arbitrària del passat per a fer una campanya escandalosa contra mi. No són aptes per a exercir d'advocats del poble alemany. Haurien de ser honestos i confiats i, en canvi, avergonyeixen el poder judicial», afegeix a la carta.

Christian Brueckner va acompanyar la carta amb una vinyeta suposadament feta per ell. En aquesta hi ha dibuixats els dos fiscals del cas demanant en un restaurant un «filet forense», fent al·lusió a la suposada falta de proves forenses.