Cau una banda que creava empreses de distribució de fruita però enviava marihuana des de Catalunya

En total, han quedat detinguts set persones, veïns de diversos municipis barcelonins

Agents de la Guàrdia Civil i diversos vehicles en un control de trànsit a l'Empordà
La Guàrdia Civil i els Mossos han fet caure una banda de narcotraficants internacionals a Catalunya | cedida

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir l'1 de setembre set homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a un grup dedicat al transport internacional de marihuana. Els detinguts tenen entre 25 i 42 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles.

La investigació es remunta al mes d'octubre del 2019 quan la policia francesa va interceptar un camió d'una empresa de transports de Lleida que transportava 137,4 quilos de marihuana oculta entre la mercaderia. Tot apuntava que ni el conductor ni l'empresa tenien relació amb la droga intervinguda. Per això, es va obrir una investigació que ha acabat amb la desarticulació del grup.

Simulaven crear empreses de distribució de fruita per fer enviaments de marihuana

En una primera fase de la investigació es va constatar l'existència d'un grup criminal format per set homes que es dedicava a crear empreses de distribució de fruita per fer enviaments de marihuana. El grup estava liderat per un home de 38 anys i veí de Castelldefels, que s'encarregava de buscar naus arreu de Catalunya per fixar la seu de les empreses. Posteriorment, les inscrivien al registre a nom de la resta d'implicats.Segons s'ha conclòs, el grup no es dedicava al cultiu directe de la droga sinó que oferia les seves empreses per fer enviaments internacionals. Concretament, amagava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per fer l'enviament a una ciutat europea. Amb aquest mètode volien dificultar la seva localització.


França va descobrir un camió amb 214 quilos de marihuana enviada cap al Regne Unit

El passat 10 de juny la policia duanera de França va interceptar a la ciutat de Velles (França), gràcies a una informació facilitada pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, un camió que transportava 214 quilos de marihuana amagada entre caixes de fruita, amb destinació final al Regne Unit. La droga anava envasada al buit i estava preparada per a una imminent distribució. El grup estava preparat per distribuir la droga a Europa, principalment Alemanya i el Regne Unit.


La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts havien organitzat altres enviaments de droga així com per identificar els responsables del cultiu. Els set detinguts van passar el 3 de setembre a disposició davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar presó per a quatre d'ells i llibertat amb càrrecs pels altres tres.


Comentaris

envia el comentari