Cau al Vallès una organització criminal que cultivava marihuana a distància

Es calcula que, en total, van defraudar uns 250.000 euros punxant el subministrament elèctric

Efectius de la Guàrdia Civil demantellant una plantació de marihuana al Vallès
Els acusats havien arribat a cultivar fins a 6.000 plantes de marihuana en quatre naus | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Granollers una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana. El grup tenia plantacions ‘indoor’ a quatre naus industrials d’un mateix polígon, on cultivava 5.893 plantes amb un sistema de control a distància a través del telèfon mòbil. Això els permetia preservar la plantació sense traslladar-se a les naus, de manera que podien complir el confinament obligat per l’estat d’alarma.

La Guàrdia Civil ha detingut un total de cinc persones

L’operatiu policial, anomenat Dans, es va fer a finals d’abril i la Guàrdia Civil va detenir els cinc membres responsables dels cultius, alhora que va intervenir les plantes i també 5,8 quilos de marihuana processada. Els detinguts són veïns de Granollers, Rubí i Alella.

La Guàrdia Civil destaca que les plantacions eren molt sofisticades, amb una xarxa electrònica important que permetia el control remot de les instal·lacions. El cos policial dona l’organització criminal per desarticulada i calcula que van defraudar 250.000 euros a la companyia elèctrica perquè tenien la llum punxada.


Comentaris

envia el comentari