Imatge de la mina de Súria després de l'accident d'aquest dijous, 9 de març.

Revelen la causa de l'accident amb tres morts a la mina de Súria

Dos geòlegs i un alumne en pràctiques haurien mort en l'accident

Consternació a Súria per la mort d'almenys tres treballadors en un accident a la mina de potassa. Segons expliquen des de la mateixa mina, els treballadors han quedat atrapats per un despreniment en una galeria a 900 metres de profunditat, a la mina de Cabanasses. El despreniment de terra ha provocat la mort de dos geòlegs i un alumne en pràctiques al pou de l'empresa ICL Iberia, segons Nació Digital

L'accident ha tingut lloc poc abans de les nou del matí d'aquest dijous. En principi no hi hauria més treballadors afectats, tot i que els equips d'emergències, els Bombers i els Mossos d'Esquadra continuen treballant a la zona dels fets. 

La galeria, oberta recentment

Es desconeix el motiu pel qual s'ha produït el despreniment. El pou 3, on han tingut lloc els fets, està sent desallotjat a hores d'ara. Cal destacar, així mateix, que els cossos dels difunts no s'han pogut rescatar encara. La zona de l'accident és de molt difícil accés i els cossos d'emergències avancen de manera lenta per a poder garantir la seguretat de l'espai. 

A més, segons explica El Periódico, la galeria on s'ha produït l'accident s'havia obert recentment i l'empresa va garantir a la USOC —el sindicat amb representació majoritària a l'empresa ICL— que era segura. Des del mateix sindicat exigiran ara que s'intenti aclarir els fets i s'expliqui què ha pogut passar. 

L'activitat de la mina ha quedat totalment aturada després del succés. Es tracta d'un protocol habitual. Els minaires que no són necessaris per a l'extracció han deixat les instal·lacions en senyal del dol. 

Imatge de l'accident a les mines de Súria.
Diverses dotacions de Mossos d'Esquadra, Bombers i el SEM s'han personat fins al punt del succés aquest matí. | ACN

No hi hauria cap persona més atrapada

Inicialment no hi ha cap persona més atrapada. Tota la mina ha estat evacuada. Els equips d’emergències estan atenent ja familiars de les víctimes.

Al Bages s'han registrat altres accidents mortals en els treballs d'extracció a la mina en els últims anys. 

El 2013 van morir 3 treballadors. El 2015, hi va haver una víctima mortal a la mina de Vilafruns a Balsareny. L'últim accident que s'havia registrat fins a dia d'avui va ser el 2020, quan van morir dos treballadors en un accident també a aquesta última mina a Balsareny.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat diverses unitats terrestres, dos equips conjunts amb els Bombers i un grup de psicòlegs davant de la gravetat de l’accident.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!