Imatge de les mines de Súria.

Tragèdia a Catalunya: Tres treballadors morts a la mina de Súria a causa d'un accident

Les primeres informacions sobre el succés apunten a un despreniment a l'interior de les galeries

Actualització 09/03/2023 10:32

Tres treballadors han mort en quedar atrapats a la mina de Súria a uns 900 metres de profunditat després d’un despreniment en una galeria, segons han explicat a l’ACN els Bombers, que han rebut l’avís minuts abans de les nou del matí. S’han activat vuit dotacions i l’helicòpter medicalitzat.

Els cossos d’emergències valoren ara com executar el rescat dels cossos. Per la seva part, els Mossos d’Esquadra han activat l’equip de muntanya, la unitat canina i la de subsol. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat dues unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i l’equip de psicòlegs davant de la gravetat de l’accident.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Bombers de la Generalitat. Els serveis de rescat de la mateixa mina també es troben treballant a hores d'ara al punt de l'accident

Amb el 2013 al record

L'any 2013, tres treballadors de les mines de Súria van morir després de patir un accident quan estaven treballant en la reparació de maquinària amb altres companys. Es va desprendre un bloc de pedra i van quedar sapultats.  

L'empresa, Iberpotash, va explicar aleshores que des del 2003 que no s'havia de lamentar un accident d'aquestes característiques. 

Des de Catalunya Diari estem treballant per a ampliar aquesta informació. 

El Bages, encara de dol per Sallent

La tragèdia de Sallent, també al Bages, continua portant cua. Dues nenes es van suïcidar fa dues setmanes a Sallent i la consternació al municipi i a la comarca continua sent màxima. Just després del succés, els Mossos d'Esquadra van trobar dues cadires al costat del balcó per on van saltar les nenes i també dues cartes. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

En aquestes, s'apuntava que una de les germanes bessones se sentia un noi i l'altra es va llançar al buit per a acompanyar-la. Una de les dues va morir; mentre que l'altra continua ingressada en estat greu. 

La causa del succés apunta directament al bullying, tot i que en primera instància es va negar des de l'institut i el Departament d'Educació. Des d'Educació, dies després, es va deixar de negar la màxima, després que els Mossos s'hi referíssin com a una possible causa. 
 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!