Primer pla de Cedric Baekeland.

Cedric, el jove de 28 anys que ha mort a Espanya: va poder avisar minuts abans

Cedric Baekeland s'estava preparant per a una competició quan va perdre la vida

Cedric Baekeland era un jove de només 28 anys que ha perdut la vida de sobte a Mallorca. La seva gran passió era l'esport, concretament, el ciclisme, al qual ha dedicat gran part de la vida professional.

I va ser precisament fent la seva passió com va acabar mort poc temps després d'arribar a l'illa amb el seu equip de ciclisme. Les seves últimes paraules van ser dirigides al seu company a qui va avisar abans de caure desplomat a terra.

Cedric va alertar el seu company que alguna cosa no anava bé

El jove d'origen belga va viatjar amb el seu equip de ciclisme Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate fins a Mallorca. Allà es preparava per a la pròxima temporada que començarà la setmana que ve.

Cedric estava entrenant a l'illa dies abans de tornar a Bèlgica i començar la següent competició el 26 de març. Tot i això, dos dies després d'aterrar, el 14 de març, el jove va començar a trobar-se malament.

Imatge de Cedric Baekeland.
El jove belga va morir a Mallorca després de patir un infart. | Twitter: @Ireveiller

L'esportista belga compartia habitació amb un company i tots dos estaven descansant després de l'entrenament. En un moment donat, Baekeland va començar a sentir-se malament i sentia que alguna cosa no anava bé.

Immediatament va avisar al seu company, a qui va despertar abans de caure a terra. En veure'l estès, aquest va trucar a emergències, que van anar ràpidament fins a l'hotel. Els metges li van practicar la reanimació, però el noi no va reaccionar.

Malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i només van poder certificar la seva mort. Cedric havia patit un infart que li va prendre la vida amb només 28 anys.

Així donaven la notícia des de l'equip amb què el jove esportista competia. «Amb gran tristesa vam confirmar el que ja circulava. El nostre bon amic i company d'equip Cedric Baekeland va morir ahir a la nit mentre dormia», deien.

«Cedric, que no està bé de salut, estava en pràctiques amb l'equip a Mallorca, preparant-se per començar la temporada. De part de l'equip els desitgem bona sort a familiars i amics. T'estranyarem Moat!», finalitzaven.

Els companys i familiars de Cedric estan commocionats després de la seva mort

La mort de Cedric va deixar tots els companys del seu equip de ciclisme completament desolats. Feia poc que el jove esportista s'havia aficionat veritablement al ciclisme després que una lesió acabés amb la seva carrera com a futbolista.

Portava des dels 23 competint en diversos equips fins a fitxar pel Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate. S'esperava que aquesta nova temporada ja formés part com a membre amb possibilitat de competir en curses d'elit.

Primer pla de Cedric Baekeland.
Cedric va avisar al seu company d'habitació abans de morir. | Twitter: @Ciclo21

Però, la vida tenia un altre destí per ell que ningú s'esperava. Tota una vida dedicant-se a l'esport que tristament s'ha acabat massa aviat.

La seva família està abatuda pel que ha passat, mai van pensar que el seu viatge a Mallorca es convertiria en l'últim. Tan gran és el dolor, que l'equip guarda silenci sobre els fets per decisió de la família de Cedric.

Imatge de ciclistes.
El jove s'estava preparant a Mallorca per a la seva pròxima competició. | PIXABAY

Després de conèixer la trista notícia, tots els seguidors de l'equip han mostrat els seus condols tant als companys com a la família. «Molta força per a tots vostès. No hi ha paraules per a això, només buit i silenci», diu una seguidora.

Malauradament, la mort del jove belga no és l'única que s'ha produït al món del ciclisme. El 9 de març passat, John Paul, un ciclista escocès, també va morir de forma sobtada a la mateixa edat que Cedric. Una pèrdua molt trista per al món de l'esport.