Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un cotxe de policia i el lloc de l'incendi de Santa Coloma

La celebració d'un anunci de boda a Catalunya que ha acabat amb 3 morts

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'incendi intencionat a un edifici de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

La policia continua investigant l'incendi que ahir va acabar amb tres persones mortes a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). L'incendi va ser intencionat i els veïns assenyalen el veí del primer pis com a sospitós. Mentrestant, es van coneixent detalls nous sobre les víctimes del succés.

Dues de les tres víctimes mortals estaven de visita i assistien a un sopar per celebrar l'anunci del casament d'uns amics. Es tracta de dues persones de nacionalitat georgiana que es van veure sorpreses pel foc mentre dormien. La principal hipòtesi és que un veí va provocar l'incendi com a venjança.

La tercera morta i una dona que es troba greu a l'hospital de la Vall d'Hebron eren llogaters del segon pis. El bloc de cinc pisos afectat per les flames era un lloc conflictiu on la policia ja havia acudit diverses vegades. A hores d'ara, la investigació continua en marxa per aclarir els fets.

Una baralla dies abans

Segons un testimoni presencial, el cap de setmana passat hi va haver una baralla entre dos veïns i fins i tot van treure els ganivets. «Un company m'ha explicat que ahir va passar per la porta i hi havia algú cridant que els mataria tots». Així, la policia té clar que l'incendi mortal va ser provocat.

Imatge de l'habitatge afectat per l'incendi de Santa Coloma
L'habitatge afectat per l'incendi mortal | Catalunya Diari

Ara estan esperant les proves preses en diferents punts del lloc de l'incendi, que estan sent analitzades al laboratori. Per exemple, la roba de l'inquilí del primer pis que tots assenyalen com a presumpte autor dels fets. Els agents també van prendre mostres de les mans.

Intenten saber si hi havia restes a les mans d'algun accelerant que pogués vincular-lo a l'incendi intencionat. L'informe policial parla d'un carretó de nadó que va cremar de manera intencionada a prop del bloc afectat. I el fet que hi hagués dos focus diferents va fer pensar en un acte provocat.

Van denunciar el sospitós

El bloc sinistrat està ubicat al número 23 del carrer Sant Joaquim del municipi barceloní de Santa Coloma. El pis està precintat i els Mossos van estar ahir prenent mostres i buscant els focus de l'incendi. Un estaria als comptadors de l'entresol, i l'altre al replà del primer pis.

Al primer pis hi viuen precisament la parella de dominicans que tres dies abans de la tragèdia van denunciar el sospitós per amenaces. També és una estranya coincidència que el dia de l'incendi el sospitós no va dormir a l'edifici. A més, les flames van afectar sobretot el segon pis.

A l'entrada hi havia uns mobles i pots de pintura que van ajudar a augmentar la càrrega del foc. Els morts van obrir la porta per escapar, però en aquell moment les flames es van colar dins del pis acabant amb ells. L'altre mort va ser trobat al segon pis, al costat d'una ferida greu.

L'origen de les baralles

L'origen de la disputa semblen ser els problemes de convivència entre aquests llogaters per la música alta. Els veïns del primer estarien barallats amb un llogater de la segona planta, que seria l'autor dels fets. Aquest va decidir prendre's la venjança per la seva mà, després d'haver-los amenaçat de mort.

Imatge de la policia local als llocs dels fets ocorreguts a l'incendi de Santa Coloma a Barcelona
La policia investiga l'incendi mortal de Santa Coloma | EFE

Els veïns del primer serien una parella que vivien d'okupes a l'edifici i que, pel que sembla, es queixaven de la música. Dues persones d'origen georgià havien arribat a l'immoble aquella nit per fer una petició de casament. I, malauradament, va ser de matinada quan es van veure sorpresos per les flames.

Mesos abans hi va haver un mort al mateix edifici per electrocució, probablement perquè tindria la llum punxada. Al costat de l'edifici hi ha una porta metàl·lica on es pot llegir la pintada «okupas k asko dais». Els veïns de l'immoble afectat tenien edats entre els 20 i els 30 anys.