Imatge de tres agents de la Policia Nacional d'esquenes

Primer balanç del macrooperatiu de la Policia i els Mossos: gairebé 500 detinguts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia previst la detenció aquest dimarts de 898 persones

Aquest matí de dimarts sortien a la llum els primers resultats de la macrooperació policial contra la falsificació a Catalunya, on s’havien detingut a més de 200 persones. A hores d’ara, però, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional confirmen que han detingut a 424 persones en l'operatiu contra la presumpta organització criminal que expedia permisos de conduir falsos i documentació relacionada a Espanya, han informat fonts de la policia catalana a Europa Press.

S'està actuant en 25 províncies espanyoles i, a Catalunya s’està duent a terme en les localitats de Sant Feliu de Guíxols i Calonge (Baix Empordà), Llagostera i Quart (Gironès) i Vic (Osona). En aquest últim municipi és on presumptament resideixen els responsables de la trama.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia previst la detenció aquest dimarts de 898 persones vinculades a la trama, tant falsificadores com compradores, i la causa continua oberta per presumptes delictes de falsedat, suborn, blanqueig i pertinença a grup criminal. A primera hora de la tarda, el balanç de detinguts era de 300 persones, fet que confirma la rapidesa amb la qual estan actuant els cossos policials en aquesta macrooperació.

Macrooperació contra la falsificació documental a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han llançat aquest dimarts al matí un operatiu contra una presumpta organització criminal que expedia permisos de conduir falsos i documentació relacionada, tal com han informat tots dos cossos a les xarxes socials.

Segons s’ha confirmat, la policia preveu detenir a unes 900 persones en el marc d'aquesta operació, que investiga presumptes delictes de falsificació de documents públics aprofitant dades de la Direcció General de Trànsit (DGT). Treballen en l'operatiu efectius de tots els serveis policials per a desarticular la presumpta banda, que operava a tota Espanya.