Demanen el cessament d'un regidor de govern del Vallès per agredir un menor

L'home va ser condemnat a pagar una multa econòmica per les lesions provocades i els partits reclamen que se l'expulsi

Els grups de l'oposició a Vallromanes (Vallès Oriental) demanen a l'alcalde, David Ricart (ERC), que destitueixi el regidor no adscrit Carles Ortiz, després de conèixer que va ser condemnat l'any 2009 per agredir un menor d'edat. L'actual tercer tinent d'alcalde i regidor de Serveis socials i Gent gran, Esports, Promoció econòmica i Turisme va intervenir en una baralla en la revetlla de Sant Joan entre menors i en la que el seu fill, que llavors tenia 12 anys, hi estava implicat. 

Segons l'oposició, formada per Ivall, PSC i Gent de Vallromanes, Ortiz té conductes violentes sovint i va negar que hagués estat condemnat en el passat, motiu pel qual consideren que va amagar informació als companys del seu llavors partit, Ivall.

Els fets es remunten a la revetlla de Sant Joan de 2009, quan Ortiz va intervenir i va colpejar, segons la sentència, «amb una taula a la part posterior del cap del menor», provocant-li lesions. L'oposició va tenir coneixement d'aquests fets a principis d'any, motiu pel qual van indagar i van contactar amb la família de l'afectat, que va confirmar els fets.

L'acusen de mentir al partit

Ortiz formava part de l'executiu local en coalició amb ERC des de 2019 en ser elegit representant de la formació Ivall. No obstant això, el juliol de 2020 la formació va aprovar sortir del govern local en considerar que no s'estaven desenvolupant els projectes plantejats a l'inici del mandat, però Ortiz va decidir trencar la doctrina de partit i romandre com a regidor no adscrit en l'executiu.

El regidor portaveu d'Ivall, Albert Alburquerque, assegura que li havien arribat rumors dels fets de 2009 abans de partir peres amb Ortiz. «Li ho vaig preguntar i em va negar que hi hagués cap sentència», explica en declaracions a l'ACN, motiu pel qual assegura que va mentir-lo a ell i a tot el partit.

En tenir confirmació dels fets, ara ja amb Ortiz escindit del partit però mantenint-se al govern, Alburquerque va plantejar al ple del mes de gener si algun membre de l'equip de govern havia estat mai objecte d'una sentència, i Ortiz li va respondre. «Vaig intervenir enmig d'una baralla que afectava el meu fill de 12 anys i el vaig defensar, ho tornaria a fer mil vegades. Vostè em diu violent? Jo ho accepto, perquè ja veig on és la seva escala de valors», va replicar en aquella ocasió el tinent d'alcalde.

Asseguren que va estar a punt d'agredir a un regidor

Ara, Ivall, juntament amb el PSC i Gent de Vallromanes, han optat per fer públics els fets i la sentència, i han traslladat a l'alcalde la necessitat de cessar de manera immediata Ortiz pels fets, per haver amagat informació, i per la seva actitud, que mantenen que segueix sent violenta en determinades ocasions. 

En un comunicat, i com a exemple, asseguren que va estar a punt d'agredir a un regidor en acabar una sessió plenària i que són habituals els comentaris masclistes a les seves xarxes socials.

«Els comportaments agressius, violents i discriminatoris són inadmissibles i no tenen cabuda a les societats democràtiques, volem un municipi compromès en la lluita contra les agressions i discriminacions de tot tipus», assenyalen en el comunicat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari