Campus de la UAB

Macrobotellot amb 8.000 persones a la UAB: «vergonya col·lectiva»

Una convocatòria a les xarxes d'una festa falsa a la Facultat d'Enginyeria ha provocat la trobada il·legal

El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat escenari d'un macrobotellot aquesta passada nit i matinada. Una convocatòria feta a través de les xarxes socials d'una festa a la Facultat d'Enginyeria —que ha resultat falsa— ha provocat la trobada il·legal, segons ha informat Rac1.

Uns 8.000 assistents, segons el rector de la UAB, han fet cas a la crida i s'han desplaçat fins al campus en cotxe i tren. En arribar, però, han comprovat que l'espai estava buit i l'anunciada festa amb música i Dj's, no existia. Un cop allà, però, no han marxat i han decidit muntar una festa improvisada amb música i alcohol que s'ha allargat fins a la matinada. 

Els Mossos d'Esquadra no han pogut accedir al recinte, ja que és un «espai privat». Per aquest motiu, han estat controlant els accessos a la zona. La macrotrobada han provocat queixes en els dos últims trens de ferrocarrils amb els vagons a vessar de joves. També hi ha hagut problemes a Bellaterra, amb molts cotxes aparcats a l'exterior de la UAB.

 

Uns 8.000 assistents al macrobotellot al campus de la UAB

Javier Lafuente, rector de la UAB, ha xifrat en 8.000 els assistents al macrobotellot al campus. En declaracions al 'Via Lliure' de Rac1, Lafuente ha precisat que «no hi ha hagut destrosses importants, però sí de menors. Per exemple, s'ha arrencat una tanca». 

«Fins dilluns no sabrem els costos dels desperfectes i dels efectes globals», ha puntualitzat, que ha assegurat que s'estudiarà quines accions poden fer per evitar futurs macrobotellots al campus. «Farem l'impossible perquè no passi una altra vegada. Ens preocupa perquè tenim un Campus obert amb molts espais i es fa molt difícil de controlar», ha reconegut Lafuente.

«Ahir a la tarda vam saber que es volia organitzar aquesta festa i vam emprendre les accions que vam poder. Vam intentar tancar pàrquings, vam avisar els Mossos i vam organitzar els sistemes de seguretat que tenim a la universitat», ha enumerat el rector de la UAB.

«No tenim ningú identificat, però vam avisar els Mossos per controlar els accessos», ha afegit Lafuente. «Des de les sis del matí que hi ha equips de neteja a la zona, i encara en tenen per hores», ha reblat el rector de la UAB.

Els Mossos titllen la festa de «vergonya col·lectiva»

El director dels Mossos, Pere Ferrer, ha qualificat el macrobotellot a la UAB de «vergonya col·lectiva» després d'un any i mig de pandèmia. «La vergonya que tots hauríem de sentir perquè milers de persones es convoquen a una festa com aquesta, quan encara estem en pandèmia, no és menor», ha reflexionat en veu alta Ferrer.

«Es van perimetrar els accessos per evitar que hi entrés més gent però, com que no vam entrar al campus, no hem pogut fer identificacions de les persones que segurament han acabat fent algun tipus de dany», ha explicat, afegint que «a quarts de set del matí ja no quedaven grups importants i va començar poc abans de la mitjanit».

«Estem fent una activitat preventiva. Quan hi ha coneixement d'una possible festa, ens avancem i cobrim l'espai perquè on es pugui fer a aquell lloc. Però quan ja s'està celebrant amb tanta gent, l'actuació policial és inviable», ha constatat el director dels Mossos, que ha recordat que estan fent «un esforç extraordinari» per evitar els botellots.

10 assistències del SEM a la festa il·legal

Amb unes 8.000 persones al recinte, la festa il·legal també ha requerit assistència sanitària. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha hagut de destinar un total de deu unitats terrestres.

A la zona universitària a Bellaterra, el SEM ha realitzat 10 assistències mèdiques. Totes han estat de caràcter lleu, a causa de contusions i intoxicacions etíliques.