La central nuclear Ascó II declara una «Prealerta d'Emergència»

Els fets han succeït perquè s'ha perdut el subministrament d'energia elèctrica exterior

La central nuclear Ascó II declara una «Prealerta d'Emergència»| TarragonaDigital

La central nuclear Ascó II ha perdut aquest dissabte el subministrament d'energia elèctrica exterior, entre les 13.36 i les 13.53 hores. Aquest fet ha provocat que el titular de la central hagi declarat una «Prealerta d'Emergència». El succés es classifica, per ara, amb un nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (Ines).

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Prealerta d'Emergència» a Ascó II

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat que el titular de la central nuclear Ascó II ha comunicat que declarava la prealerta d'acord amb l'establert en el seu Pla d'Emergències Intern. En aquest sentit, els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat segons el disseny i el generador dièsel d'emergència ha actuat, fet que ha permès el subministrament de l'energia elèctrica necessària per al funcionament dels equips de seguretat. 

Pocs minuts abans de les dues en punt, un cop recuperada l'alimentació elèctrica exterior, el titular ha desactivat la «Prealerta d'Emergència», que no ha afectat la unitat I d'Ascó «ni ha suposat incidència pels treballadors, la població o medi ambient».

L'incident s'ha produït mentre la central està en parada per recàrrega i amb tot el combustible emmagatzemat a la piscina. El succés s'ha classificat amb nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics.

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari