Foto del desaparegut i la Guàrdia Civil

L'agònica cerca d'un jove a Espanya: cada segon pot ser vital

És una desaparició de risc, ja que el jove de 35 anys fa mesos que està en tractament psiquiàtric

La Guàrdia Civil busca sense descans Briayan Eliecer Muñoz Rojas, un jove de 35 anys desaparegut a Villanueva de los Castillejos (Huelva). Va ser vist per última vegada dissabte a la tarda, però no tenen ni idea d'on pot ser. Familiars i amics del noi s'han sumat a la cerca.

La policia considera que es tracta d'una desaparició de risc, ja que Briayan feia mesos que estava en tractament psiquiàtric. Per això porten des de dissabte buscant sense descans el jove desaparegut, conscients que el temps corre en contra. La família desitja que tot s'acabi bé.

Com el cas de Francisco Javier Domínguez Murillo, un home de 41 anys desaparegut dijous passat a Saragossa. El jove va ser localitzat finalment en bon estat, i les autoritats van suspendre la cerca. Les primeres hores són clau a l'hora de trobar una persona desapareguda.

Se'n va anar de casa i no va tornar

Dissabte a primera hora de la tarda, els familiars de Briayan Eliecer Muñoz Rojas es van preocupar en veure que no tornava a casa. Va sortir a les 15:00 hores del seu domicili ubicat a Villanueva de los Castillejos. Abans de creuar la porta li va dir al seu pare que no trigaria, que tornaria «en un moment».

Foto del desaparegut
Briayan porta mesos en tractament psiquiàtric | CEDIDA

El noi no va tornar a casa i van anar passant les hores a mesura que augmentava l'angoixa de la família. Briayan és un noi amb problemes de depressió i porta des del mes de desembre en tractament psiquiàtric. Ara tots els esforços se centren a trobar-lo sa i estalvi i tornar-lo a casa.

La seva germana Estefania ha parlat per a Huelva Información sobre la desaparició del noi. Segons ha explicat en aquest mitjà local, el seu germà està sota tractament pels seus problemes de depressió. A causa d'aquesta teràpia ha de prendre diversos medicaments, que es va emportar en sortir de casa.

Continua sense aparèixer

La família va interposar la denúncia a la comandància de la Guàrdia Civil a Villanueva de Castillejos, el mateix dissabte. A partir de llavors es va organitzar un dispositiu amb l'objectiu de trobar el noi com més aviat millor en bones condicions. L'operatiu compta amb moltes persones a títol individual.

Es tracta de voluntaris de l'entorn del desaparegut que s'han abocat a la cerca conscients de la gravetat. La Guàrdia Civil, juntament amb voluntaris de Protecció Civil, fa hores que estan en aquesta complexa i agònica recerca. De moment, no ha donat fruits i l'angoixa augmenta per moments.

La cerca s'està centrant inicialment a les muntanyes que envolten el municipi, on Briayan Eliecer solia anar-hi. Així ho ha confirmat la família del desaparegut, segons la qual aquesta zona solia ser freqüentada pel jove. Així, mantenen l'esperança de trobar-lo i que tot hagi quedat en un ensurt.

Demanen la col·laboració ciutadana

Tot i l'evident preocupació ateses les circumstàncies de la desaparició, el fet que se n'emportés la medicació és un bon senyal. Briayan té 35 anys, és alt, bru i porta els cabells curts. Han fet una crida perquè tothom que tingui informació es posi en contacte amb la policia.

L'associació SOS Desaparecidos ha posat el seu granet de sorra difonent el cas de Briayan amb la seva foto. Es tracta de l'associació de desapareguts més coneguda a Espanya i esperen poder donar un impuls a la recerca. Tot, amb l'esperança que el jove aparegui aviat i torni amb la família.

La desaparició de persones a Espanya continua sent una preocupació principal per a les autoritats. Preocupen sobretot casos de persones vulnerables com Briayan, que la policia cataloga com a desaparicions de risc. En aquests casos, cada segon que passa és fonamental.

A les últimes hores, el Centre Nacional de Desapareguts ha desactivat la recerca de Francisco Javier Domínguez Murillo. L'home de 41 anys va desaparèixer de manera estranya i sospitaven que podia estar camí de Girona. Finalment ha estat localitzat viu i en bon estat.