El Chicle

'El Chicle' demana perdó i la seva advocada intenta evitar la Presó Permanent Revisable

La defensa insisteix en el fet què no existeixen senyals d'agressió sexual en el cos de Diana Quer

El judici per la mort de Diana Quer s'acaba i l'únic acusat per la seva mort, José Enrique Abuín 'El Chicle', continua intentant evitar la màxima pena possible. En el seu darrer torn de paraula tornava a disculpar-se però de manera inexpressiva: «No he d'afegir res més al que va dir la meva advocada i demanar novament perdó, res més».

No era el primer cop que intenta excusar els fets pels quals està sent jutjat. Durant el judici per un altre intent de segrest a una altra noia, a l'abril, va afirmar: «Si pogués fer marxa enrere en el temps, ho faria però no puc». I afegia que «dir-li a la família de la noia que sento molt el que ha passat i posi en dubte moltes coses». 

Abuín ha tingut una ferma defensora en la seva advocada, Maria Fernanda Álvarez: «Sembla que tot val per castigar al monstre. Perquè José Enrique és un ésser humà que ha estat tractat com un monstre». Denuncia que s'utilitzi el seu malnom i no el seu nom i afirma que «una cosa és ser un babós, i una altra ser un depredador sexual».

Una pel·lícula de terror davant els mitjans

Continuava culpant als mitjans de crear «una pel·lícula de terror» falsa. Defensa que no hi ha proves per parlar dels delictes d'assassinat i agressió sexual. 

Ha volgut continuar el seu al·legat explicant que 'El Chicle' és «culpable, que va llençar a Diana a un pou i és horrible. Però això no justifica la presó permanent». Explica que els forenses no van trobar «senyals de resistència, ni de penetració, no hi ha ADN, no hi ha semen» per justificar una possible violació. 

Versió final de la defensa

La seva versió continua sent que «José Enrique va anar a la nau a ocultar el cadàver res més».  Nega la versió que la jove madrilenya va morir asfixiada per una brida i dona credibilitat a 'El Chicle' quan deia que va posar fi a la seva vida estrenyent el coll de Diana amb les mans, veient-se sorprès robant gasoil.   

Finalment ha volgut recriminar la investigació policial, ja que «si no fos per la confessió de José Enrique, no estaríem aquí», perquè els investigadors «no tenien ni idea». 

També et pot interessar...