Imagen de archivo de dos agentes de la Guardia Civil

Llencen 3 cossos a la carretera, 1 d’ells sense vida, en una persecució policial a Andalusia

A l’operatiu de recerca hi han participat més de 20 patrulles

Detingudes cinc persones entre les províncies de Cadis i Sevilla acusades de llençar tres cossos a la carretera A-480, al terme municipal de Chipiona  (Cadis). Els fets van tenir lloc diumenge a la tarda en mig d'una persecució policial, un dels precipitats a la carretera va perdre la vida, mentre que els altres dos van resultar ferits de gravetat. La Guàrdia Civil va ser qui va efectuar la detenció dels responsables.

L'Institut Armat ha precisat que els fets van començar a la província de Cadis  vora les cinc de la tarda. Un  individu anònim va avisar a la Policia Nacional que una furgoneta havia «llençat a la via tres homes», desconeixent si estaven vius o no, a la carretera A-480 a l'altura del quilòmetre 5, segons ha informat l'institut en un comunicat.

L'avís va ser traslladat a la Guàrdia Civil,  cos al qual li correspon la investigació dels fets, qui immediatament va enviar un dispositiu per interceptar els vehicles implicats. Després de donar l'ordre, un  guàrdia civil que es trobava fora de servei  amb destí a Cadis va interceptar els vehicles, i va informar al centre coordinador que la furgoneta i turisme descrits l'acabaven d'avançar «a gran velocitat amb direcció a Sevilla».

El mateix agent va aconseguir atrapar als vehicles, i sempre segons la policia, va anar comunicant al cos sobre la posició sent «en tot moment els ulls de la central per organitzar la intercepció» asseguren. Gràcies a això va ser possible que algunes patrulles procedents de Sevilla interceptessin el turisme a la carreta A-66 i detinguessin a quatre dels investigats, els quals eren homes de nacionalitat estrangera.

Última detenció a Sevilla

A Sevilla capital també es va informar a la Policia Local i a la Policia Nacional sobre el dispositiu en curs, i va ser la primera qui va interceptar la furgoneta en la qual viatjava un cinquè implicat. El sospitós  portava una «arma llarga» i va intentar fugir  a peu, fet que va fer que els agents es veiessin obligats a fer diversos trets a l'aire per tal de reduir-lo.

Per a la persecució van ser necessàries  més de 20 patrulles de la Guàrdia Civil  i diverses dotacions de Policia Nacional i de Policia Local que es trobaven disponibles a la capital. Respecte als cossos, dos es troben ferits de gravetat, fet per al qual estan sent atesos a un centre hospitalari de la província de Cadis, malauradament, el  tercer ha perdut la vida.

Respecte als detinguts, han estat traslladats per la instrucció de diligències i per esclarir els fets investigats a la Comandància de la Guàrdia Civil de Cadis. Des del mateix cos han volgut destacar la «gran valentia», en concret, del guàrdia civil gadità. A més, també han volgut agrair a tots els cossos policials administracions implicades per «l'alt grau de col·laboració demostrat».

També et pot interessar...