Balanç d'inseguretat crític en la ciutat de Barcelona. La capital catalana viu un dels moments més problemàtics de la dècada en convertir-se, segons l'índex criminal que publica el ministeri d'Interior espanyol, en la ciutat més perillosa de l'Estat. Els cinc crims mortals que han tingut lloc en menys d'un mes, durant aquest juliol, ho corroboren.
Dos tirotejos i dos apunyalaments mortal
Un home va ser assassinat a trets el passat 6 de juliol en una perruqueria del barri de Sarrià. La víctima, que ajudava a la seva dona —la propietària del centre estètic— amb les tasques de recollida de la jornada, va rebre nombrosos trets de pistola. L'assassí, un jove d'uns 20 anys, va fugir encaputxat després de perpetrar el crim. Cinc dies després, l'11 de juliol, un home, també encaputxat, va disparar amb una arma de foc a una altra persona i va escapar amb un patinet elèctric al Poblenou, a la plaça de Prim. La víctima va morir vuit dies després. Paral·lelament, 4 hores més tard, a Collblanc, va tenir lloc un altre tiroteig. Aquest però sense víctimes mortals.
El tercer i el quart homicidi van ser per dos apunyalaments a l'Eixample i al Raval, respectivament. El primer va ocórrer l'11 de juliol, el mateix dia que el tiroteig al Poblenou, durant una baralla davant un locutori situat entre els carrers d'Entença i de Consell de Cent. En paral·lel, la quarta tragèdia va transcórrer el passat dijous, 25 de juliol, a les 21.30 hores en la plaça de Folch i Torres. La víctima, un home de 44 anys, va morir durant la matinada de divendres a l'Hospital Clínic.
Una pallissa mortal per una discussió en una discoteca
El cinquè i últim assassinat fou també la setmana passada, concretament, la matinada de diumenge quan un jove va ser apallissat per cinc altres homes enmig del carrer. La víctima era un jove de 25 anys d'origen xinès. Tot apunta que va ser una discussió entre un grup de joves, probablement russos, i dos altres nois —la víctima i un amic seu. La trifulga va concloure amb una pallissa mortal.
Un balanç estadístic preocupant
Segons assenyala 'El Periódico', es produeixen una mitja de 20 delictes per hora en la capital catalana, una estadística que preocupa cada vegada més les entitats de l'Ajuntament de Barcelona. Així mateix, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar la destinació de 320 agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat per enfortir i pal·liar aquesta problemàtica, titllada d'emergència. Per la seva banda, Albert Batlle, el regidor de Seguretat, en una reunió amb la cúpula policíaca va determinar que un dels punts més conflictius de Barcelona és el Port Olímpic, assegurant que requereix una gestió estricta.