Els cinc presumptes agressors sexuals de la noia del Baix Llobregat, identificats un per un

Un cop detinguts, en una roda de reconeixement a comissaria, la noia no els va poder identificar | Un d'ells li «sonava» de la discoteca però no el pot ubicar durant l'agressió

Els cinc agressors de la noia del Baix Llobregat, indentificats un per un.
Els cinc agressors de la noia del Baix Llobregat, indentificats un per un. | CatalunyaDiari.cat

Després de saber-se que la jutgessa que investiga l'agressió sexual en grup a una noia del Baix Llobregat el passat mes de maig ha deixat els cinc imputats en llibertat amb càrrecs i se n'ha quedat el mòbil per trobar els vídeos que es van gravar, es van sabent més detalls dels presumptes violadors.

Segons les descripcions que va fer la noia davant dels Mossos d'Esquadra, i gràcies a les identificacions policials amb imatges de la discoteca i els arxius dels Mossos, els investigadors els hi van poder seguir la pista. Després d'identificar-ne un i punxar-li el telèfon amb autorització judicial, van anar tancant el cercle sobre les altres quatre persones que estaven al cotxe que va transportar a la noia de Molins fins a Sant Boi aquella nit i que, presumptament, van participar en la violació grupal.

Les descripcions dels homes, un per un

Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, el qui els Mossos identifiquen com Home 1 és un jove d'uns 25 anys, de complexió forta, d'1,80 metres d'altura, de cabell negre, amb un tall de cabell normal. Aquest home, que la noia, en la seva declaració iniciar va dir que era «de raça gitana o marroquí», va ser qui la va posar al maleter del cotxe i qui la va treure després, abans de l'inici de l'agressió sexual. Aquest mateix home és qui l'agafava fort pel cap i li cridava que s'estigués quieta mentre els altres, segons la seva versió, l'agredien sexualment. Ell finalment la va penetrar vaginalment i tot i que ho va intentar també analment, no ho va aconseguir.

El que a la interlocutòria es coneix com a Home 2 és un noi d'uns 22 anys, prim, d'1,75 metres d'altura, de pell clara, ulls marrons i cabell tallat rapat. Aquest segon home és, segons les declaracions de la noia, també va ajudar en tancar-la al maleter del cotxe. La va penetrar vaginalment quan ella estava retinguda per l'Home 1. L'Home 3 és un jove d'entre 22 i 24 anys, de complexió grossa, d'1,75 metres d'altura, amb el cabell rapat i pell blanca. La noia assegura que aquest tercer home li va llepar i tocar els pits i la va poder arribar a agredir sexualment amb penetració vaginal mentre l'Home 1 la tenia retinguda.

L'Home 4 és un jove d'uns 24 anys, prim i fort, d'1,80 metres d'altura i també amb el cabell rapat. Aquest home també va agredir, presumptament, la noia penetrant-la vaginalment i bocalment. I va subjectar-la per facilitar l'agressió sexual de l'Home 5. Aquest cinquè home és un jove de 22 anys, força baix, prim i d'ulls de color clar amb un tatuatge que va ser clau en la identificació dels homes i era el que conduïa el cotxe. L'home, amb l'ajuda de l'Home 4, va penetrar vaginalment a la noia.

Els Mossos d'Esquadra van ensenyar diverses fotografies a la noia d'un d'ells, l'Home 5, i de persones amb pentinats similars i ella el va reconèixer sense cap mena de dubte, fet que va fer seguir amb la investigació i poder tancar el cercle al voltant del primer identificat positivament. Finalment la policia catalana els va poder detenir a tots.

Va anar amb els nois a comprar cocaïna

La noia en la seva primera declaració va assegurar que no coneixia de res als homes però en una segona versió, quan va anar recordant el que havia passat, va explicar que havia conegut els nois a la discoteca. Al sortir del local, a Molins de Rei, va pujar al cotxe amb ells per anar a comprar cocaïna per seguir la festa. A posteriori van tornar al pàrquing de la discoteca i va ser llavors, quan van voler marxar, que la van posar al maleter del cotxe i van succeir els fets que va acabar denunciant.

Els vídeos que es van gravar aquella nit i que ara els Mossos d'Esquadra busquen entre els mòbils dels cinc homes seran claus per conèixer les versions reals dels fets de la matinada del 19 de maig. Ells asseguren que les relacions van ser consentides i que va ser ella qui es va oferir a realitzar fel·lacions als homes. La de la noia està avalada per un informe forense que acredita catorze lesions compatibles amb l'agressió sexual.

La noia no els pot reconèixer un cop detinguts

Un cop els Mossos d'Esquadra van poder detenir als presumptes agressors sexuals, i malgrat les descripcions detallades que la noia va donar en les seves declaracions, no els va poder reconèixer. Els investigadors dels Mossos van citar a la noia a la comissaria i van fer una roda de reconeixement però la noia no va poder identificar-los.

Només d'un d'ells, va dir la dona, i tal com recull la interlocutòria de la magistrada a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari.cat, li «sonava» de la discoteca. D'aquest home, però, la noia no en van poder acreditar quin paper havia jugat, si hi havia participat, en l'agressió sexual.


Comentaris

envia el comentari