Manifestants davant d'una furgoneta dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls a Barcelona

Cinquena nit d'aldarulls a Catalunya: Nous disturbis a Barcelona

Les protestes a ciutats com Barcelona o Tarragona han acabat pujant de to

ACTUALITZACIÓ 20.40h | Forts aldarulls al centre de Barcelona

En qüestió de minuts, la manifestació per la llibertat de Hasél ha derivat en la cinquena nit d'aldarulls a Barcelona. Un grup de manifestants ha començat a fer destrosses a la zona de plaça Catalunya, mentre que altres grups han entrat i saquejat diverses botigues a l'avinguda del Portal de l'Àngel i al passeig de Gràcia, on hi ha hagut intents d'assaltar la Borsa de Barcelona. També s'han produït destrosses a l'edifici del Palau de la Música. Els Mossos d'Esquadra han iniciat ja les seves càrregues contra els manifestants.

NOTÍCIA 20.30h | Comença una nova nit de disturbis a Catalunya

Nit moguda a Catalunya per cinquè dia consecutiu. Les manifestacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél obren una nova jornada de disturbis als carrers de diverses ciutats, com ara Barcelona o Tarragona. Les destrosses de mobiliari urbà s'han iniciat en concret al centre de la ciutat de Tarragona. L'avinguda del Marquès de Montoliu ha vist com, pels volts de les vuit del vespre, es formaven les primeres barricades de contenidors.

Jornada de manifestació multitudinària a Barcelona

A Barcelona, milers de persones s'han manifestat de nou en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasel, en una de les protestes més multitudinàries dels últims dies: s'hi han congregat 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. La d'aquest vespre ha començat a Plaça Universitat, on han arribat columnes de manifestants des de diversos barris de la ciutat. Des d'allà, els manifestants s'han mogut cap a Plaça de Catalunya i la zona d'Urquinaona, on la tensió ha anat 'in crescedo' amb el pas dels minuts. Els Mossos d'Esquadra han advertit dels primers incidents a la ciutat poc abans d'un quart de nou del vespre:

Els Mossos han dispersat els manifestants de la zona de la Via Laietana amb diverses salves de foam quan mancaven pocs minuts per a dos quarts de nou. Els participants a la protesta cridaven consignes a favor de la llibertat de Hasel, o lemes com 'Els carrers seran sempre nostres'. Diverses botigues i bancs del centre s'han protegit per evitar destrosses en cas de disturbis, i l'Ajuntament ha retirat més de 544 contenidors perquè no siguin incendiats o utilitzats com a barricades.

Altres ciutats com Reus, Girona o Lleida també han acollit aquest dissabte concentracions contràries a l'empresonament de Pablo Hasél, tot i que en els primers compassos de la nit no s'han reportat incidents. Al municipi de Cubelles, al Garraf, un vehicle ha atropellat un participant de la manifestació que es fa en aquest poble. Un dels cotxes que circulava per la via ha atropellat una persona que ha resultat ferida a la cama, tot apunta, però que es tractaria d'una lesió de caràcter lleu. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha desplaçat fins al lloc, l'ha atès i l'ha traslladat a l'Hospital de Sant Camil, a Sant Pere de Ribes.