Imatge de Clotilde, morta a Espanya mentre era de vacances.

Clotilde, la dona assassinada pel seu marit de vacances: ja el va perdonar una vegada

Regentava una parada en un mercat de Vigo

Clotilde Rodríguez regentava un espai al mercat d'O Berbés, a Vigo. Era coneguda i estimada. La Tilde, com era coneguda per tothom, va ser assassinada dimecres a la tarda pel seu marit, Ángel Martínez. Estaven passant uns dies de vacances a Los Cristianos, un poble de Tenerife.

Ángel Martínez i Clotilde Rodríguez vivien al barri de Vigo de Teis, i passen llargues estades a Tenerife. El matrimoni havia passat per una forta crisi fa uns anys, i fins i tot es van arribar a separar. Després d'un temps separats, Àngel va demanar-li perdó i ella va acceptar tornar-hi.

Tot i això, no consten denúncies prèvies per maltractaments, ni els serveis socials van haver d'intervenir a l'apartament. Tot es va desencadenar dimecres a la tarda, quan després d'una discussió l'home va matar presumptament la seva dona. Va quedar detingut després d'intentar autolesionar-se. 

«Maleducat»

Els veïns de Teis asseguren que Ángel és una persona amb un caràcter difícil i que, segons diuen, no cau bé a ningú. «És un maleducat», així és com descriuen aquest venedor de peix jubilat que ara està acusat de la mort a punyalades de la seva dona. De fet, al barri costa trobar algú que en parli bé.

El recorden de baixar a comprar el pa, però tractava malament les empleades i van haver de fer-lo fora diverses vegades del local. En canvi, Clotilde era una dona tranquil·la a qui les clientes del mercat adoraven per la seva amabilitat. Clotilde i Ángel, de 82 i 83 anys, tenien dues filles.

Un maltractador habitual

Clotilde i Ángel tenien un apartament a l'avinguda dels Playeros, al centre del poble de Tenerife de Los Cristianos. Allà eren considerats uns veïns més, sobretot Àngel, que era qui més es relacionava amb els veïns. Pel que sembla, els últims dies havia patit un greu problema de salut.

Inicialment va transcendir que Ángel tenia un càncer terminal i que aquest podria haver estat el detonant del crim. L'entorn ho ha desmentit, i tot i que l'home és hipocondríac només té xacres de l'edat. L'únic que se sap per ara és que dimecres va decidir posar fi a la vida de la seva dona.