Imatge dels Bombers treballant en un incendi a Montcada i Reixac.

Les 5 comarques de Catalunya que tenen avui un elevat risc d'incendis

Les altes temperatures fan que augmenti el risc d'incendis, però hi ha 5 comarques que tenen un perill especialment elevat

L'estiu i les altes temperatures són l'enemic més gran de les zones forestals. Amb l'arribada de la calor i el bon temps, el risc per incendi augmenta considerablement. S'ha de tenir molta precaució a l'hora de visitar espais amb vegetació, però actualment hi ha cinc comarques de Catalunya que presenten un risc major. 

Aquestes comarques es troben totes a la província de Girona i parlem de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva. Presenten un risc alt i fins i tot molt alt segons la predicció diària dels agents rurals. 

La prevenció és la clau per evitar els incendis

Els diversos incendis forestals de les últimes setmanes per tot el territori català han cremat milers d'hectàrees naturals. Catalunya està vivint un moment crític que podria repercutir negativament pels ciutadans. Per aquest motiu, les autoritats consideren que la millor forma d'evitar els incendis és la prevenció.

D'aquesta manera, la Policia Local de Roses (Alt Empordà) i els Mossos d'Esquadra han decidit crear un dispositiu conjunt per investigar actes incívics que puguin provocar incendis forestals.

Entre els casos que s'estan investigant, hi ha els actes vandàlics que hi ha hagut a la zona esportiva i on s'han cremat diversos contenidors d'escombraries. L'objectiu és identificar els infractors i emprendre accions penals en funció de la gravetat dels fets.

Lleida també està alerta 

Les previsions d'avui són força favorables a Lleida, que tenen un perill baix o moderat, segons la zona. No obstant això, els cossos d'Emergència de les comarques de ponent no abaixen la guàrdia. 

Incendi d'Artesa de Segre
Imatge de l'últim incendi d'Artesa de Segre | Agents Rurals

Lleida ha estat la província que més ha patit a causa dels últims incendis forestals. Només a Artesa de Segre es van veure afectades més de 2.500 hectàrees per culpa de les flames. Per aquest motiu, les autoritats continuen alerta i han llençat una crida a fer franges d'autoprotecció al voltant de granges i pobles per evitar que hi pugui arribar el foc.

La zona central de la Noguera i el nord de la Segarra són les que tenen un major risc d'incendi forestal.

El Servei de prevenció d'Incendis Forestals també s'ha pronunciat sobre el tema i recomana aquests dies extremar la precaució i dur a terme les activitats d'oci en zones que no hi hagi contacte amb la massa forestal. També estar atent a activitats amb eines mecàniques que poden generar guspires.