Imatge del policia mort amb només 42 anys, José Ángel Romero

José Ángel, el policia mort sobtadament amb 42 anys: la possible causa

Casat i pare de dos nens, va patir una caiguda amb moto estant de servei fa un mes

José Ángel Romero Sánchez, de 42 anys, era un estimat agent de la policia local a Jerez de la Frontera (Cadis). Feia un mes que estava de baixa després de patir un accident de moto en acte de servei. Aquest dimecres, malauradament, ha mort a l'Hospital de Jerez, per causes que encara no han estat aclarides.

El cos de l'agent ha estat traslladat a l'Institut Anatòmic Forense de Cadis, on es determinarà la causa de la seva mort. A priori, tot apunta que la seva mort sobtada està relacionada amb la caiguda de fa un mes, quan va patir lesions que haurien acabat en un desenllaç fatal.

La inesperada pèrdua de José Ángel Romero ha suposat un cop per a la ciutat de Jerez de la Frontera, ja que era un agent de policia molt estimat i es va erigir a baluard de la unitat canina del cos. Així, no han trigat a arribar les mostres de dolor per la mort d'aquest gran agent i pare de família.

Empitjorament sobtat

José Ángel Romero Sánchez, de 42 anys, era agent del cos de la policia local de Jerez de la Frontera. Estava casat amb la seva dona Virgínia i tenia dos nens petits. El 10 de juny passat, fa menys d'un mes, la seva vida va fer un tràgic gir en patir un accident quan estava de servei.

Imatge de José Ángel Romero, vestit amb l'uniforme de policia
L'agent mort era molt estimat dins el cos de policia | Cedida

L'agent anava amb motocicleta pel carrer Largo de Jerez quan va patir una caiguda just abans de la rotonda Casinos. Tot va passar després que José Ángel rebés una trucada per una intervenció urgent. A partir d'aquí va començar el seu calvari particular, ja que patia seqüeles arran de l'accident.

Els dolors continus li van impedir tornar a la feina i des de llavors es trobava de baixa laboral. Ahir a la nit va començar a sentir-se indisposat i va perdre una gran quantitat de sang. Van haver-hi de fer-li diverses transfusions de sang a l'Hospital de Jerez, on al final va acabar morint.

Estava pendent d'unes proves

Ara un forense haurà de determinar la causa de la mort, encara que apunta a una fallada multiorgànica provocada presumptament per la caiguda de fa un mes. L'agent estava pendent que li fessin les proves per determinar l'abast de les seqüeles, però ningú esperava el seu sobtat empitjorament.

Encara és aviat per determinar si la caiguda hi va tenir alguna cosa a veure, i caldrà esperar els resultats preliminars de l'autòpsia. En tot cas, també hauran d'esbrinar si es va seguir el procediment mèdic de forma adequada. Sí, perquè, malgrat que ja feia dies de la caiguda, encara no li havien fet les proves.

El Sindicat Independent de la Policia Local de Jerez (SIP) s'ha pronunciat sobre la pèrdua del seu company, a qui han definit com a «un afiliat, molt actiu i col·laborador» amb el sindicat. També han aprofitat per enviar «el nostre condol a la família» de l'agent mort.

Era l'ànima de la unitat canina

La tràgica notícia ha causat una profunda consternació a les prefectures de la Policia Local a Jerez i Barbate. José Ángel era un expert en gossos policies i com a tal havia esdevingut el baluard de la unitat canina. De fet, va encapçalar la batalla per consolidar una secció canina al cos.

La seva figura com a ensinistrador de gossos va transcendir a l'àmbit local de Jerez, i era conegut a tot Espanya. Solia participar en certàmens i exhibicions demostrant les seves habilitats com a preparador de gossos policia. Ara, la unitat canina de Jerez queda òrfena del seu gran inspirador.

Imatge de José Ángel Romero assegut al terra amb un cadell de gos
José Ángel era l'ànima de la unitat canina | Policia Local de Jerez

Alhora, la tragèdia de la seva mort és encara més gran perquè el fill gran de José Ángel havia fet la comunió fa escassament un mes. Els seus companys asseguren que es desvivia per la seva família i que sempre parlava de la seva dona i els seus fills amb molt d'orgull. Ara la seva mort deixa un gran buit al nucli familiar.

Adeu a 'Bizcochito'

José Ángel era un home bondadós i afable, molt afectuós, a qui tots els seus companys anomenaven 'Bizcochito'. El malnom li ve d'una època llunyana en què estava més farcit, però en els darrers anys havia començat a fer exercici i es trobava en plena forma i amb menys quilos.

De fet, una de les seves grans passions era l'esport i participava en maratons i proves de ciclisme de muntanya. També gaudia passejant per la platja amb els gossos o acompanyat per la seva família. «On estiguis seguiràs cuidant de nosaltres, perquè no saps fer res més», escriu un company seu.