Imatge de l'ou de tauró que ha aparegut a la platja a Barcelona.

Alarma per una nova i estranya criatura que ha aparegut a la platja de Barcelona

Es tracta d'una criatura petita, de color negre, amb forma de quadrat i amb quatre extrems acabats en punxa

Ensurt a les platges de Barcelona. Concretament, a la platja de la Nova Icària de la ciutat comtal. El passat diumenge, diversos banyistes van alertar la Guàrdia Urbana després de fer una troballa ben peculiar: havien vist una petita i estranya criatura surant a l'aigua. 

La Guàrdia Urbana va fer l'anàlisi corresponent i va concloure que es tractava d'un ou de tauró embrionat. Posteriorment, membres del cos van tornar la criatura mar endins per a intentar preservar-lo. 

«Ahir vam localitzar un ou de tauró embrionat flotant a la vora de la mar de la platja de la Nova Icària», deia la Guàrdia Urbana en una piulada del passat dilluns, 4 de juliol. 

Es tracta d'una criatura petita, de color negre, amb forma de quadrat i amb quatre extrems acabats en punxa. De fet, però, segons expliquen des del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) a El Caso, es podria tractar també de l'ou d'una rajada, i no de l'ou d'un tauró. 

Tot i això, la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal confirma via twitter que es tracta de l'ou d'un tauró. 

No és, ni molt menys, un fet aïllat

Sense anar més lluny, fa dues setmanes van aparèixer dos taurons en una platja de la demarcació de Tarragona. Concretament, a les platges de l'Hospitalet de l'Infant. El passat 26 de juny, diversos banyistes van viure moments de gran tensió i pànic quan van comprovar que a la sorra hi havia dos taurons d'uns tres metres. 

Els banyistes i l'equip de socorrisme els van veure poc després de les dotze del migdia i es tractaria d'una espècie de tintorera. En veure-ho, de pressa es van evacuar els banyistes de l'aigua i es va hissar la bandera vermella.

Així mateix, l'equip de Salvament Marítim va ser alertat pel servei de socorrisme, així com també van rebre aquesta mateixa informació les autoritats locals de l'arribada d'aquests taurons a la costa tarragonina.

La platja, seguidament, va ser tancada per a tothom. Ara, la troballa a Barcelona, és la segona que es fa d'aquest tipus a Catalunya aquest estiu.