José Mari Monge

Mor en un fatal succés el regidor José Mari Monge

Un edil de La Rioja va tenir ahir a la nit un accident de cotxe

«Horrible notícia la mort del nostre estimat company José Mari Monge, que tant va defensar el seu poble». Així han anunciat aquest matí la tràgica mort del regidor de San Vicente de la Sonsierra, a La Rioja. José María tenia 61 anys i ha perdut la vida en un accident de trànsit fatal.

La víctima mortal del sinistre era edil de la corporació municipal de San Vicente de la Sonsierra pel Partido Riojano (PR). Segons el que ha anat arribant, l'accident mortal es va produir per una col·lisió entre dos vehicles. Va passar ahir a la nit al terme municipal de Briones.

L'accident ha acabat amb dues persones més ferides. La inesperada mort del regidor ha sumit els seus companys i tot el municipi de La Rioja en una profunda consternació. José María va destacar pel seu compromís amb les polítiques municipals pel bé del progrés del seu poble.

Xoc entre dos cotxes

Un accident de trànsit va tenir lloc ahir a la nit a la carretera N-232, a prop de Briones, a la Rioja. El cotxe en què viatjava José Mari Monge va xocar frontalment contra un altre vehicle que circulava per aquesta via. Dues dones van haver de ser traslladades a l'Hospital San Pedro de Logroño.

Rubén Antoñanzas i José Mari Monge
Rubén Antoñanzas i José Mari Monge | CatalunyaDiari

Els equips d'emergència també van evacuar l'altre accidentat, a qui van identificar com a José María Monge. El regidor de l'ajuntament va arribar a l'hospital viu, però va morir poc després, a causa de les lesions que presentava. La notícia de la seva mort no va trigar a arribar fins a la localitat.

Des que es van assabentar del fatal succés, els veïns de San Vicente estan consternats per la mort del regidor. Rubén Antoñanzas, regidor d'esports de Logroño i del mateix partit que José Mari, va donar la notícia a les xarxes socials. «Has estat un exemple de treball i de lluita per a molts de La Rioja», va expressar.

Paraules per al regidor mort

El Partit Riojano també ha mostrat la seva commoció després d'assabentar-se de la notícia de la mort del regidor. A través de les xarxes socials, el PR va qualificar de «dolorosa i inesperada» la pèrdua del seu company. Pel que fa a la seva figura, el van recordar com un polític implicat en el progrés del municipi.

«Va fer un bon treball en la defensa del seu poble i era tremendament estimat per tots nosaltres», va expressar la seva formació. Els regionalistes van destacar la qualitat humana de l'edil, reconeguda també per partits d'una altra facció política. En aquest sentit, la seva figura sempre va generar consens.

José María Monge Ruiz feia anys que era portaveu i principal impulsor de les polítiques del PR a la seva localitat. Condemnat durant anys a estar en minoria a la corporació, mai va deixar de plantejar propostes constructives per al poble. Un gest que el seu partit sempre va reconèixer obertament.

Molts missatges d'afecte

«José María Monge fa una gran feina de propostes, d'iniciatives, de preguntes, també a l'hora de defensar el veí del municipi», va expressar en una ocasió el PR. Criticaven així l'actitud de l'alcalde, que menyspreava les formacions minoritàries del consistori. Tot i això, Monge era un polític molt respectat.

Durant les darreres hores, desenes de persones han transmès els seus missatges de condol pel regidor mort. «Adeu, company, se'ns en va una bona persona, un lluitador pel seu poble i per la seva terra», va expressar Javier Villar, secretari de Cultura del PR. Diverses entitats han mostrat també els seus condols.

Sense anar més lluny, el PSOE de La Rioja s'ha unit a les mostres d'afecte amb un missatge a les xarxes socials. «Una terrible notícia, que descansi en pau, una forta abraçada al Partit Riojano», es pot llegir al seu perfil de Twitter. Altres formacions i entitats també s'acomiaden d'una persona clau a la política municipal.