Un cavalla a l'interior d'un remolc

Terrorífica escena: una vintena d'animals salvats de la mort a Osona

Investiguen el propietari per un presumpte delicte de maltractament animal

Esperpèntica estampa que s'han trobat en una localitat de la comarca d'Osona. Una situació que ha estat investigada i que s'ha finalitzat amb la recuperació d'una vintena d'èquids aquest passat divendres, 8 d'octubre. 

Un incident en què s'investiga un presumpte delicte de maltractament animal del seu propietari. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha dirigit aquest operatiu.

«La seva vida estava en perill»

El Departament va tenir constància d'aquest incident després de ser informats per la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Un cas que van conèixer a principis del mes de juny.

Diversos particulars que van veure la situació dels animals van avisar a l'associació i aquests van traslladar-ho a la Generalitat. Segons la conselleria, els animals no estaven en una situació correcta i «la seva vida estava en perill per maca de cura» per part de l'amo.

Els èquids, 16 cavalls i 4 burros, es trobaven en diferents explotacions de Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Malla, a la comarca d'Osona. Tots ells pertanyen a un sol amo. 

Aquest passat 8 d'octubre s'executava la feina amb la comissió dels vint animals arran d'una investigació per un presumpte delicte de maltractament animal del seu propietari. Per tot plegat, es van traslladar a protectores per a la seva recuperació total.

La FAADA, en un comunicat, xifra el comís amb 22 animals. Segons expliquen, es trobaven tots ells en condicions pèssimes i detalla que tres animals han mort en conseqüència del seu estat.

En concret, dues egües van haver de ser sacrificades quan estaven ingressades a l'Hospital Veterinari de la UAB i a l'Hospital Veterinari equí Eguisof pel seu pèssim estat. Un altre cavall també va morir dies abans del decomís de la conselleria.

La Fundació assenyala que no és el primer cop que el propietari viu una situació similar. Aquest individu havia estat denunciat davant de l'Associació Adro l'any 2017, quan va deixar morir un cavall.

Ara, el propietari d'aquesta vintena d'animals, se l'investiga per un presumpte delicte de maltractament animal, així com per diverses irregularitats detectades a les finques que té.