Imatge dels Mossos d'Esquadra vigilant la retirada de contenidors

Comunicat d'última hora dels Mossos amb relació al cos que es va trobar a l'Eixample

Dos detinguts i un domicili de la capital catalana amb indicis que es relacionen amb la possible mort violenta

Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues persones de 31 i 51 anys respectivament, per la presumpta relació amb el cas del cadàver que es va localitzar al contenidor de l'Eixample. Els detinguts passaran a disposició judicial durant aquest matí, cinc de desembre, per tal de declarar sobre els fets succeïts.

Segons han explicat els Mossos en un comunicat, en el marc de la investigació, es va localitzar un domicili de Barcelona que té diferents punts relacionats amb la mort. La investigació, de la qual se n'ha fet càrrec el jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb el cas. 

El tors masculí estava dins d’una maleta

Els fets van ocórrer el passat dimarts, vint-i-nou de novembre, quan un drapaire va trobar a l'interior d'un contenidor de la brossa una maleta de grans dimensions. A l'interior d'aquesta van trobar un tors masculí amb aparents signes de violència i en estat de descomposició. Durant unes hores es va desplegar un important dispositiu que va tallar una de les voreres i cantonades del carrer Casanova, entre l'avinguda de Roma i el carrer d'Aragó.

L'aixecament del cadàver es va produir al voltant de la una i mitja del migdia, dues hores després de la troballa. Després d'això els Mossos es van quedar investigant el contenidor de color gris on només hi havia la maleta i una bossa. Després d'això, es va donar per finalitzada la investigació en aquest punt i es va obrir de nou la circulació.

Els Mossos es van emportar tots els contenidors

La investigació l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra (AIC) que esperen identificar la identitat de la víctima, així com conèixer les causes de la mort. Segons han explicat la policia catalana, haurien trobat un domicili de la ciutat comtal relacionat per diferents indicis amb la possible mort violenta. A hores d'ara els Mossos no han revelat més detalls sobre la intensa investigació que han dut a terme aquests dies.

El mateix dia dels fets, tres camions de la neteja van carregar i traslladar tota la bateria de contenidors per tal que els Mossos els poguessin examinar amb deteniment. A l'interior de la maleta estava perfectament el tronc d'un home perfectament tallat. Les proves forenses van confirmar el sexe del cos.