Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Condemnen Rosa Peral i Albert López a 25 i 20 anys de presó per l'assassinat de Pedro Rodríguez

La sentència considera que hi va haver un acord entre els dos implicats

Rosa Peral i Albert López, condemnats a 25 i 20 anys de presó pel crim de la Guàrdia Urbana | Cedida

L'Audiència de Barcelona ha sentenciat Rosa Peral i Albert López a 25 i 20 anys de presó, respectivament, per l'assassinat de Pedro Rodríguez, resolent, així, el crim de la Guàrdia Urbana.

El jutge considera provat que van planificar i executar un pla  per matar la víctima, parella de Peral, en qui recau una condemna més llarga per l'agreujant  de parentesc. El judici amb jurat popular per esclarir el cas del cadàver calcinat que es va trobar en un turisme cremat el maig del 2017 al Pantà de Foix va constar de 26 sessions en  vista pública  durant un mes i mig en què van intervenir 57 testimonis, 38 perits  i 15 forenses. Les últimes sessions es van accelerar amb motiu del coronavirus.

La reconstrucció dels fets

Els fets van tenir lloc la nit de l'1 al 2 de maig del 2017. A partir d'aquell moment van «acordar fingir» normalitat utilitzant el telèfon  de la víctima i intentant incriminar l'exmarit de Rosa Peral, Rubén, amb qui la víctima tenia una relació conflictiva.

Amb dos cotxes i el cadàver al maleter, la nit del 2 al 3 de maig van desplaçar-se al pantà de Foix. «Utilitzant algun tipus de combustible van calar foc al vehicle amb el cos de Pedro Rodríguez al seu interior resultant el seu cos gairebé totalment carbonitzat per l'acció de les flames, sense que hagin quedat restes o signes suficients de la causa violenta de la seva mort», exposava el veredicte provat, publicat fa gairebé un mes.