Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cementeri de Moncada, en l'Horta Nord (València)

Profanen les tombes d'un guàrdia civil i un policia amb rituals de vudú

Es creu que hi ha diverses persones implicades

Cementeri de Moncada, en l'Horta Nord (València)
Els fets han tingut lloc al cementiri municipal de Moncada, València | CatalunyaDiari
 

La Guàrdia Civil investiga la profanació de dues tombes al cementeri de Moncada, a la comarca de l'Horta Nord (València), en el que sembla un  ritual de vudú negre. A les dues tombes profanades hi van ser enterrats un guàrdia civil, assassinat per uns atracadors, i un  policia nacional, assassinat per la banda terrorista ETA a Pamplona ara fa 36 anys, el 1984.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Un dels treballadors del cementiri va descobrir les làpides

Segons informa 'Levante-EMV', tot apunta que els fets es van produir el passat cap de setmana, però no va ser fins al dimecres al vespre quan els responsables del cementeri ho van descobrir. Un dels treballadors del cementiri va veure que una de les làpides estava damunt d'uns dels carros utilitzats per a arribar als nínxols més alts, i va apropar-se fins a la tomba en la qual està enterrat el guàrdia civil mort a tirs pels germans Larios, en un dels assassinats més impactants i cruels de la història criminal valenciana.

En ser conscients de la gravetat de l'assumpte, els treballadors van advertir a la Policia Local i la Guàrdia Civil de Moncada, que ràpidament es van posar en contacte amb la Comandància de la Guàrdia Civil de València. Ara, el Grup d'Homicidis i Criminalística s'ha fet càrrec de la investigació.

Diversos implicats

Tot apunta que van participar diverses persones al ritual. Mentre el realitzaven van consumir un licor casolà preparat amb aiguardent i típic d'aquest tipus de cerimònies. A més els autors es coneixien bé el cementiri i com accedir a ell, i van deixar dues gallines decapitades i dessagnades a les dues tombes, encara que les restes dels dos agents han estat col·locades de nou als seus respectius llocs.