Condemnat a més de tres anys de presó per falsificar diners i documents oficials a l'Empordà

Dues dones també s'han declarat culpables per haver creat carnets d'identitat i passaports falsos

L'Audiència de Girona ha condemnat un home a 3 anys i 9 mesos de presó per falsificar bitllets de 50 euros i també falsificar, de forma continuada, documents oficials. Al banc dels acusats també hi havia dues dones més que s'han declarat culpables de falsificar carnets d'identitat i han acceptat una pena de 21 mesos de presó.

El tribunal ha suspès l'execució de la pena i no hauran d'entrar a presó amb la condició de no delinquir durant els pròxims tres anys. El cas es remunta al 2016 quan els Mossos d'Esquadra van entrar al domicili dels tres acusats a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i hi van trobar bitllets de 50 euros falsos, armes i diversos carnets d'identitat belgues, també falsos. Segons apunta l'escrit de la fiscalia, l'home tindria els bitllets a punt per distribuir.

Falsificació de 24 bitllets

Per una banda, el consideren culpable de falsificar 24 bitllets de 50 euros que van trobar en el seu domicili durant el registre dels Mossos. Per altra banda, el tribunal l'ha considerat culpable de falsificar un carnet d'identitat belga i un de conduir on hi havia una fotografia d'ell mateix. Aquest passaport el van trobar en el seu dormitori durant l'entrada que va fer la policia catalana el 2016.

L'home s'ha assegut aquest dilluns a la banqueta dels acusats amb dues dones més que vivien amb ell i que també han estat condemnades per falsificació documental. En el registre també van trobar un passaport i un carnet d'identitat de nacionalitat belga amb la fotografia de cada una d'elles. A més hi havia dos passaports amb les fotografies dels fills menors d'edat de dos dels acusats.

Suspesa la pena de presó 

Les dones havien de complir una pena de 21 mesos de presó i pagar una multa de 1.750 euros. De tota manera, el jutge ha acceptat suspendre la pena de presó amb la condició que els pròxims tres anys no cometin cap altre delicte.

Segons l'escrit de fiscalia, en el registre també hi van trobar una pistola de calibre de 9 mm i una altra sense marca del calibre de 6,5. Al costat, hi havia cartutxos de 50 bales per a la primera de les armes i 53 per a la segona. Cap dels acusats tenia permís d'armes i per això en un principi se'ls havia de jutjar per tinença il·lícita d'armes, tot i que finalment la fiscalia ha retirat aquest delicte.

Els tres acusats s'enfrontaven a una condemna inicial de deu anys de presó per l'home i deu anys més per una de les dones, ja que els jutjaven per tinença il·lícita d'armes, falsificació de moneda i falsificació documental. Per últim, l'última de les dones la consideraven responsable d'un delicte de falsificació de moneda i de documents amb una petició de sis anys de presó. Els tres acusats tenien antecedents policials, tot i que no eren computables als delictes pels quals anaven a judici.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari