Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Periodista Javier Negre

Condemnat el periodista Javier Negre per inventar-se una entrevista a ‘El Mundo’

Des que s’ha publicat la sentència Negre ja ha perdut una de les seves feines

Periodista Javier Negre
Condemnat el periodista Javier Negre per inventar-se una entrevista a ‘El Mundo’ | Cedida

Fa poc més de quatre anys, l'agost de 2015, dues noies van ser assassinades a Cuenca. El seu assassí, Sergio Morate, va ser detingut a Romania i  condemnat a 48 anys de presó. El cas va ser molt mediàtic al nostre país per la crueltat amb què van succeir els fets.

A principis de 2016, el diari 'El Mundo', va publicar una entrevista titulada 'Parla la primera dona a qui va torturar l'assassí de Cuenca', feta pel periodista Javier Negre. En aquesta, es relatava amb detall una suposada entrevista, on explicava que havia trobat «a la jove amb qui Morate va assajar el crim que set anys més tard va executar amb la seva nova parella i una amiga».

Noticia de 'El Mundo'
Notícia publicada per Javier Negre a 'El Mundo' | Cedida

La Justícia ha condemnat al periodista i al diari

Ara, tres anys més tard, la Justícia ha condemnat al periodista Javier Negre i al diari 'El Mundo' a publicar una rectificació, ja que reconeixen que la suposada entrevista «mai es va arribar a concedir». Negre es va inventar l'entrevista de forma íntegra i tal com indica la sentència «Mai va ser concedida una entrevista per qui fos l'anterior relació sentimental de Sr. Sergio Morate García, conegut com 'L'assassí de Conca', ni aquesta va ser mai víctima de tortura i tampoc va conèixer, ni va poder prevenir, a les noies assassinades».

La correcció continua explicant que «mai va consentir que aquest diari publiqués una fotografia obtinguda del seu perfil de Facebook. Aquesta fotografia va ser obtinguda i difosa sense la seva autorització» i aclareix que «els fets perifèrics relatats en el reportatge respecte a la vida, professió, família i actual relació sentimental de la víctima, s'ha procurat mantenir-los en el més absolut anonimat».

Sentència publicada per 'El Mundo'
Sentència publicada per 'El Mundo' | Cedida

El periodista ja ha perdut una de les seves feines 

El periodista Javier Negre, a part de treballar a 'El Mundo', on és adjunt a la direcció de l'àrea audiovisual de 'Unidad Editorial', col·labora en programes com 'El programa de Ana Rosa', 'Ya es mediodia', 'Cuatro al día', '120 minutos' o 'Todo es mentira'.

Ha sigut en l'últim programa, dirigit per Risto Mejide on, després de saltar la notícia, el periodista ha perdut la seva feina: «ja no ets benvingut» ha sentenciat Mejide. El presentador ha volgut deixar clar que Negre «va decidir deixar de col·laborar amb nosaltres de manera unilateral i sense explicació. En aquell moment, no vam entendre la seva decisió perquè ha continuat col·laborant amb mitjans, fins i tot amb programes d'aquesta casa, però la respectem», ara, «sis dies després coneixem la sentència que ha publicat 'El Mundo'».

Evidenciant el seu cabreig Mejide continuava dient: «Li hem donat totes les oportunitats perquè s'expliqués, amb una declaració gravada, un whatssap... Creiem que els espectadors mereixen una explicació».

També et pot interessar...