Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dos anys de presó per trencar el nas a la seva parella al Bages

El condemnat, un veí de Rubí de 37 anys, evitarà la presó si respecta una ordre d'allunyament, realitza treballs comunitaris i segueix un curs sobre la violència masclista
L'home va ser detingut després d'agredir amb brutalitat la seva parella sentimental, i trencar-li el nas
L'home va ser detingut després d'agredir amb brutalitat la seva parella sentimental, i trencar-li el nas | Mossos d'Esquadra

 

Un veí de Sant Joan de Vilatorrada, a la comarca del Bages,  ha estat condemnat a dos anys i nou mesos de presó, després d'agredir amb brutalitat la seva parella sentimental. Segons informa, Redouan A., un home de 37 anys, va arribar a provocar-li una fractura de nas a la dona amb un cop de puny,  però no ingressarà a presó si respecta  l'ordre d'allunyament que una jutgessa li ha imposat. 

Va agredir amb brutalitat la seva parella

Els fets van tenir lloc, segons el mitjà citat, el mes de desembre de 2017,  al domicili de Sant Joan on la parella convivia. L'acusat, segons es pot llegir a la sentència, exercia un domini físic molt marcat sobre la seva víctima, i les baralles i les agressions eren habituals. Durant una d'aquestes baralles, l'acusat va arribar a estirar la dona dels cabells, i a propinar-li diversos cops, provocant-li una fractura nasal  i també ferides a la cara i al tòrax. 

A més, segons el testimoni de la dona, durant l'agressió també li va dirigir insults de tota mena, i la va amenaçar de matar-la. El mateix dia, Redouan va ser detingut per la Policia Local de la localitat bagenca, i  l'endemà el jutjat de violència sobre la dona va dictar en contra seva una orde d'allunyament.

Treballs comunitaris i curs de conscienciació sobre la violència masclista

Durant el judici, l'home, que actualment viu a Rubí, ha reconegut l'autoria dels fets, i la seva defensa ha acceptat una condemna de dos anys i nou mesos de presó, a canvi de no acostar-se a la víctima durant quatre anys i nou mesos, de  realitzar treballs comunitaris i seguir un curs de conscienciació sobre la violència masclista. 

Fa poc, l'Audiència de Girona també va condemnar a tres anys de presó un home acusat de propinar una «brutal» pallissa a la seva parella amb la pota d'una taula. Els fets van tenir lloc  al municipi de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva, durant unes vacances en les quals la parella va discutir. La dona va patir, com a conseqüència dels cops rebuts, diverses contusions, una fractura de cúbit, hematomes, equimosis i eritemes, i va necessitar atenció mèdica durant dies.