Lluís Lloret

Condemnen un exalcalde gironí a 3 anys i 9 mesos de presó per estafa

Paral·lelament, haurà de pagar una multa de 2.484 euros i haurà d'indemnitzar al promotor que va estafar amb més de 6,2 milions d'euros

L'Audiència de Girona ha condemnat l'exalcalde de Bàscara (Alt Empordà) Lluís Lloret per estafar un promotor fent-li creure que podria edificar en uns terrenys coneguts com el polígon industrial d'Orriols quan, en realitat, això era impossible. El cas que ara l'Audiència ha resolt és enrevessat i es remunta fins a l'any 2004. La sentència imposa a Lluís Lloret una condemna de 3 anys i 9 mesos de presó per l'estafa,  una multa de 2.484 euros i obliga l'exalcalde a indemnitzar l'empresari amb més de 6,2 milions d'euros (MEUR).

L'advocat del promotor, Carles Monguilod, assegura que es tracta d'una «estafa en tota regla» i diu que està «molt satisfet» perquè els tribunals els han donat la raó. La sentència també estableix que, en cas que Lloret no pugui pagar, l'Ajuntament de Bàscara és responsable civil subsidiari. L'actual alcalde, Narcís Saurina (ERC), ja ha avançat que presentaran recurs davant del Suprem i diu que les arques municipals no poden assumir, en cap cas, aquest import.