Imatge d'una noia d'esquenes ubicada en un carrer

Condemnen un monitor de l'Empordà per concertar una trobada sexual amb una menor però l'absolen dels abusos

Se li ha imposat una multa i no podrà treballar amb menors durant dos anys

L'Audiència ha condemnat el monitor del casal d'estiu que va concertar una trobada sexual amb una adolescent de 12 anys en una cala de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà). El tribunal sí que l'absol del delicte d'abusos, perquè conclou que no ha quedat provat que el processat hi mantingués relacions.

Sobretot, arran de la «important quantitat de contradiccions» –la sentència en recull fins a deu- en què la menor va incórrer. L'Audiència, però, no té cap dubte que el monitor va ser qui va portar la iniciativa a l'hora de quedar amb ella perquè, tot i que al final ell digués que es va fer enrere, la seva intenció inicial era tenir-hi sexe. Per això, li imposa una multa de 2.160 euros i li prohibeix treballar amb menors durant dos anys.

Denuncien l'assetjament d'un exdirector d'un institut de Sabadell

La setmana passada, diverses exalumnes de l'Institut Escola Industrial de Sabadell van denunciar públicament que un exdirector els va proferir constants «agressions verbals en termes sexuals» quan estudiaven al centre. Les noies han fet públiques les seves protestes a través de les xarxes socials, on asseguren que aquest professor els feia insinuacions sexuals «constants».

En conèixer la situació, l'Ajuntament de Sabadell va demanar als Serveis Territorials d'Educació que investigui i esclareixi els fets. «La seva diversió i forma de comunicar-se amb els alumnes era fer comentaris graciosos purament sexuals», indica Neus Gorina, una de les exalumnes denunciants dels fets de l'INS Escola Industrial de Sabadell. Gorina relata que va viure nombroses situacions vexatòries ara fa 10 anys, quan cursava 2n d'ESO.

«En una altra ocasió, em vaig aixecar per anar a buscar una llibreta i ell em va preguntar si estava anant a buscar un consolador», assegura aquesta exalumna, que lamenta que el professor «només obria la boca per dir aquest tipus de ximpleries». L'exalumna va explicar que, quan van passar els fets, ella i la seva família ho van traslladar al Departament d'Educació juntament amb les queixes cap a una altra professora.

Segons relata, li van respondre que «la millor opció era canviar de centre», i diu que així ho va fer. Al seu torn, l'Ajuntament de Sabadell ha instat els Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat a obrir una investigació per esclarir els fets «el més aviat possible». En un comunicat, el consistori va apuntar que s'ha posat en contacte amb la direcció actual del centre per posar-se a la seva disposició, com també amb el grup d’alumnes denunciants «per oferir-los tots els recursos municipals d'ajut en aquestes situacions», com suport emocional i jurídic.