Fotomuntatge d'una noia amb un ganivet i una cinta policial.

Condemnen una noia de 17 anys que va matar el seu violador

Haurà de pagar 150.000 dòlars d'indemnització a la família de l'agressor

Pieper Lewis, una adolescent de 15 anys dels Estats Units, vivia al carrer fins que un home li va oferir viure amb ell. Va ser l'inici d'un infern d'abusos i de violacions que es va allargar durant dos anys. Quan en tenia 17, va decidir acabar amb el seu calvari matant l'home que la maltractava.

El seu cas acaba de saltar als mitjans arran de la condemna que l'obliga a pagar una multa milionària a la família del seu agressor. La jove fa dos anys que és a la presó provisional, durant els quals s'ha tret el batxillerat. S'enfrontava a càrrecs penals greus, però s'ha deslliurat de la presó.

El cas de Pieper Lewis recorda al de Cyntoia Brown, una adolescent acusada de matar l'home que la va voler violar. Durant el judici es va revelar la dura infància d'aquesta noia i el seu procés de rehabilitació. La seva història va ser mereixedora d'una sèrie de Netflix que va obtenir un èxit notable.

La dura història de Pieper

Pieper Lewis s'ha considerat culpable d'haver apunyalat mortalment l'home que feia dos anys que la violava. Tenint en compte totes les circumstàncies del cas, el jutge ha decidit donar-li «una segona oportunitat». Li ha deslliurat de la presó, tot i que haurà de pagar una multa.

Segons va explicar l'acusada, amb només 15 anys va haver d'anar-se'n de la casa de la seva mare adoptiva pels abusos a què era sotmesa. Va haver de viure al carrer fins que un home de 37 anys, Zachary Brooks, la va veure dormint entre cartons. Aleshores li va oferir viure sota el seu sostre.

La seva situació desesperada la va portar a acceptar l'oferta, encara que en realitat no se'n volia anar amb ell. L'home va explotar sexualment l'adolescent i cobrava diners perquè altres homes la violessin. Ell mateix va abusar d'ella i la va violar diverses vegades, però un dia Pieper se'n va afartar i va actuar.

Pieper Lewis
Pieper Lewis, la jove condemnada per la justícia. | Catalunya Diari

Cinc anys en un centre

Cansada de la situació d'abusos i vexacions a què era sotmesa, va decidir acabar amb la vida del seu explotador. Va agafar un ganivet de cuina i li va clavar diverses punyalades mentre dormia. L'atac, ràpid i violent, va aconseguir el seu objectiu i Zachary Brooks va morir a causa de les ferides.

La jove va ser detinguda i acusada d'assassinat, càrrecs pels quals s'enfrontava a una pena elevada de presó. El jutge va resoldre dimarts condemnar l'acusada, que es va declarar culpable de l'apunyalament mortal, però no entrarà a la presó i, a més, no li quedaran antecedents penals. Lewis ha estat condemnada a cinc anys de llibertat condicional, recurs legal mitjançant el qual s'esborra el registre penal d'una persona. El jutge l'ha condemnada a 1.200 hores de servei comunitari. Haurà d'estar a un centre de dones durant cinc anys i pagar una multa elevada .

Podrà començar una nova vida

Encara que s'ha deslliurat de la presó, haurà de pagar 150.000 dòlars a la família de Zachary Brooks en concepte d'indemnització. «Aquesta és la segona oportunitat que demanava, però no n'hi haurà una tercera», li ha avisat el jutge.

Per la seva banda, Lewis ha lamentat els fets i ha recordat que és una víctima. «Desitjaria que això mai no hagués passat», ha dit davant del jutge, «però vull que recordeu que només hi ha una víctima en aquesta història». La jove ha mostrat el seu compromís, ja que a la presó s'han tret els estudis. El seu advocat ha explicat als mitjans locals que «té plans de futur».

Segons s'ha sabut al judici, Brooks la va violar cinc vegades les setmanes anteriors a l'assassinat. El mateix dia dels fets la va violar en repetides ocasions, moment en què la noia va dir prou. Per això, el cas d'aquesta noia ha causat una gran controvèrsia als Estats Units.

▶️ Vídeo del dia