ÚLTIMA HORA

❌ Darias adverteix que les manifestacions del 8-M «no tenen lloc» a causa de la pandèmia

Sis anys de presó per un militar espanyol per abusos sexuals a una subordinada

L'home haurà d'indemnitzar la víctima amb 106.754 euros | Ha causat problemes de salut mental greus en la dona

Base aèria militar
El Tribunal Militar condemna a sis anys i mig de presó a un subtinent per abusos sexuals a una soldat | Exèrcit d'Aire

El Tribunal Militar Territorial Primer de Madrid ha condemnat un tinent de l'Exèrcit de l'Aire, en situació de reserva, a sis anys i mig de presó per abusos sexuals a una soldat entre 2014 i 2016 en la Base d'Alcantarilla (Múrcia).

L'acusat va negar els fets en el judici, però finalment s'ha considerat la petició del fiscal de condemnar-lo a sis anys i mig de presó, a més d'una sanció econòmica de 106.754 euros com a indemnització per a la víctima. Aquesta xifra és una estimació per compensar els 720 dies de baixa mèdica de la dona, les seqüeles i l'estrès postreumàtic sofert, que va derivar en problemes crònics gastrointestinals.

L'home aprofitava la jerarquia per masturbar-se davant d'ella

La sentència relata que el condemnat va aprofitar «moments en què estava sol» al despatx de la Secretaria de la Direcció d'Estudis, on ell exercia de subtinent, per assetjar a la soldat, destinada en aquell departament. Segons explica 'El Caso', li deia frases com «mira com em poses» o «t'agradaria menjar-me-la», i, a més, va arribar a «masturbar-se i tocar-se davant d'ella». La víctima, malgrat oposar-se, va patir tocaments —en alguna ocasió a la zona genital— i va rebre amenaces i proposicions de mantenir relacions sexuals

Davant la desesperada situació que vivia la víctima i la manca de resposta i solucions per part de l'òrgan militar, que ja havia estat informat en nombroses ocasions, va decidir fer-li una fotografia mentre es masturbava davant seu el 4 de març de 2016. Posteriorment, 5 dies després de realitzar-la, la soldat va mostrar la fotografia a un comandant superior, que va decidir activar el protocol de protecció envers l'assetjament. 

El vot particular

El tribunal considera, per dos vots contra un, a F.C.A culpable d'assetjament sexual, abús, i tracte degradant a la dona en la Base d'Alcantarilla (Múrcia). El vocal militar, comandant de l'Exèrcit de l'Aire, ha considerat que l'acusació no sosté suficients proves perquè «hi va haver incoherències» en les declaracions testimonials. 

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari