Imatge on apareix un cotxe de la Guàrdia Urbana de Lleida i tres ambulàncies del SEM

Un conductor begut atropella una dona i un nadó en una capital catalana

La mare i el seu fill van ser trasllada a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per avaluar les ferides de l'accident

Una dona i el seu fill van resultar ferits aquest diumenge, 1 d’agost, quan un cotxe els va atropellar a Lleida, a la comarca del Segrià. Tant la mare com el nadó van ser traslladats a l’Hospital Arnau de Vilanova de la ciutat lleidatana per fer una millor valoració de les ferides.

L’accident es va produir cap a les 18.00 hores de la tarda al pont Universitat de Lleida, a l’encreuament amb l’avinguda de Madrid. Segons la Guàrdia Urbana de Lleida, el conductor del vehicle va donar positiu en el control d’alcoholèmia.

Després d'una revisió feta pels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a la dona i el seu nadó de 15 mesos es va decidir traslladar-los a l'hospital. En concret, se'ls va desplaçar a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per valorar de manera més adequada les ferides que van patir.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de Lleida, ambulàncies del SEM i els Mossos d'Esquadra.

 

Baixa la sinistralitat, però la policia de la ciutat segueix alertat que la causa principal són les distraccions

A Catalunya des de principis d'any fins al 31 de juliol han mort 75 persones, segones les dades del Servei Català de Trànsit. Aquest número és un 25,7% menys que l'any 2019. Cal mencionar que el 2020 no es pren com a referència per ser un any atípic pel que fa al trànsit a les carreteres catalanes.

Pel que fa a Lleida s'han notificat 15 defuncions. Si ho comparem amb el 2019, han mort una persona menys aquest any 2021.

Tot i aquestes bones dades, tant en l'àmbit català com de Lleida, el 45% dels morts són col·lectius vulnerables. Per exemple, els vianants. Afortunadament la dona i el seu fill que van ser atropellats a Lleida no van patir aquesta mala sort, però l'atropellament és el primer pas perquè pugui succeir.

De fet, la Guàrdia Urbana de la ciutat alerta sobre els accidents de trànsit i agafar el volant begut. La policia de Lleida explica: «Les distraccions són la principal causa d'accidents de trànsit a Lleida». «Les imprudències es paguen cares. Sigueu prudents al volant», afegeixen.