Imatge d'un rescat d'una embarcació a Badalona

Rescaten tres persones d'una embarcació que anava a la deriva a Catalunya

La força de les onades de la platja de Badalona va posar en perill als tripulants de la nau

El dimecres 28 de juliol es va fer una operació de rescat a tres persones que anaven en una nau que anava a la deriva a l’altura de Badalona, al Barcelonès. L’actuació va haver de ser conjunta entre la Guàrdia Civil i els Bombers per la virulència de les onades.

Els Bombers de la Generalitat van informar que l’embarcació de 6 metres d’eslora va quedar sense motor i les ones l’empenyien amb perill cap a les roques. Les forces de seguretat van rebre l’avís a les 8.25 hores del matí de dimecres.

El rescat es va complicar i va haver d’intervenir el cos especial dels Bombers

Un cop donada l'alerta, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va enviar una dotació de manera urgent. Quan el cos policial va arribar, els tripulants ja duien armilles salvavides i havien ancorat la nau. Malgrat això, aquesta anava a cedir.

La Guàrdia Civil va fer un primer intent de transbord de les tres persones que es trobaven a la llanxa. Tot i això, no es va aconseguir perquè la força del mar ho impedia i es va decidir remolcar la nau.

L'operació es va fer conjuntament amb els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona. Aquests dos cossos van aportar la unitat subaquàtica, en concret és el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE), que són una unitat dels bombers especialitzats en submarinisme. A més, es van submergir fins a 2 metres de profunditat.

Segons va explicar la Guàrdia Civil, va ser un rescat «d'extrema dificultat» pel fet de treure la llanxa d'una zona de perill. Una vegada es va fer la maniobra completa, les unitats de cada cos van remolcar l'embarcació fins al port de Badalona.

Bandera vermella a les platges de Badalona


El fort onatge del dia 28 de juliol va ser un petit tast del temporal del cap de setmana. A causa d’això a les platges de la ciutat badalonina oneja, aquest dilluns, la bandera vermella.

Tal com passa en nombroses ocasions després d’una tempesta, l’estat de l’aigua no és l’adequat per poder banyar-se. Així doncs, Protecció Civil ha informat que està prohibit el bany en qualsevol platja d’aquesta localitat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.