Imatge de la platja de la Barceloneta a Barcelona, plena de gent, amb vistes a l'Hotel Vela

Els Mossos salven una jove que estava a punt d'ofegar-se en una platja de Catalunya

La noia no podia tornar a la sorra de la platja de la Barceloneta perquè estava exhausta de nedar tant

Dos Mossos d'Esquadra van salvar una noia que estava a punt d'ofegar-se a la platja de la Barceloneta. El succés va passar durant la matinada d'aquest divendres, 30 de juliol.

En concret, els dos agents del cos de la policia catalana van sentir crits d'auxili quan estaven patrullant al voltant de les 1.30 hores. La patrulla, que anava de paisà, va anar a socórrer una dona que intentava nedar cap a la sorra sense èxit.

A prop hi havia un noi que no sabia nedar i van ser els dos agents qui la van treure de l'aigua

A la riba del mar hi havia un noi que va explicar als Mossos que no sabia nedar. Per tant, no podia ajudar-la a sortir de l'aigua. Així doncs, van ser els dos agents qui la van socórrer.

Tant l'agent que anava uniformat com el que anava de paisà es van treure la roba quan van veure que la jove s'enfonsava. Segons la mateixa noia, com que havia nedat durant molta estona estava exhausta.

Tot i el mal tràngol, al final va ser un ensurt

Els dos agents de les forces de seguretat van rescatar la noia de sota l'aigua. A més, van aconseguir que flotés i la van dur fins a la vora del mar en posició de salvament.

Un cop fora, els dos policies van tapar a la jove amb una manta tèrmica, ja que semblava tenir símptomes d'hipotèrmia. Tot i això, la noia va assegurar que es trobava bé i per tant, no va requerir l'atenció sanitària del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A més, la dona va agrair molt l'actuació dels agents dels Mossos. Com que s'havia empassat tanta aigua, no hauria pogut arribar a la sorra sense l'ajuda de la policia catalana.

18 morts aquesta temporada de bany

Des de principis de juny fins a finals de juliol s'han mort per ofegament 18 persones. L'últim cas va ser el dia 25 de juliol, només 5 dies abans del cas de la jove que els dos mossos van salvar.

L'especialista en seguretat aquàtica a l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, Ramsés Martí, declarava el següent: «Era el Dia Mundial de Prevenció dels Ofegaments... Seguim tenint ofegaments en platges vigilades...».

Els experts apunten que s'han de seguir diferents pautes i recomanacions a l'hora de banyar-se. Alguns dels consells més bàsics que dona Protecció Civil són fer cas als socorristes, banyar-se en llocs habilitats i no entrar al mar en cas de trobar-se malament.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.