Captura del vídeo en el qual es veu el jove saltant les vies del metro

Buscat pels Mossos: Un jove es juga la vida saltant les vies davant d'un metro en marxa

El noi hauria col·laborat amb dues persones més

Gairebé tot el món té alguna afició amb la qual passa el seu temps lliure. Normalment són activitats que podríem considerar normals o, almenys, que es mouen dins de la legalitat. No és el cas del jove que busquen els Mossos d'Esquadra, que en el seu temps lliure es dedica a saltar les vies del metro quan un comboi s'acosta a l'estació.

Tot plegat neix d'un vídeo que ha publicat el diari ElCaso, en el qual es veu un noi saltant les vies del metro de l'estació del Clot. I ho fa quan un comboi s'acosta. TMB i els Mossos d'Esquadra volen identificar el saltador, però també els autors del vídeo en qüestió.

El vídeo, però, correspon al passat 22 d'abril. Aquell dia, un dels vigilants de la citada estació de metro va retenir un dels tres joves que van participar en els fets. Tot i atrapar el jove que va gravar les imatges -se'l va identificar i denunciar-, els altres dos implicats van poder fugir. Seria el saltador en qüestió i un altre col·laborador.

La investigació per identificar-los ja estava en marxa, però amb aquestes noves imatges, Transports Metropolitans de Barcelona espera poder identificar els altres dos individus. 

Polèmica amb els vigilants

Més enllà de la temeritat del jove, del vídeo n'ha sorgit un altre debat. I és que, segons s'aprecia al mateix vídeo, un dels vigilants de seguretat xoca el puny amb el jove saltador, donant a entendre que el felicita per l'acrobàcia. 

Tot i això, TMB ha negat cap mena de connivència entre el servei de seguretat i el jove, ja que el vídeo hauria estat muntat acuradament per fer aquesta sensació. Des de TMB asseguren que es va intentar detenir-lo i que es pot desmentir aquesta connivència si s'analitzen amb més detall els vídeos que s'han fet virals. Per defensar la teoria del muntatge, recorden que algunes de les imatges difoses són d'altres estacions de metro diferents de la del Clot. 

Des de TMB també han detallat que els dos joves que van fugir, ho van fer gràcies a dos punts diferents de l'estació en qüestió. Des d'aquest organisme tenen la sospita que els tres joves pertanyen a grups que habitualment entren al metro per fer grafits als combois.