Imatge d'un contenidor de roba de segona mà de l'Associació Madre Coraje

Mor un jove de 22 anys atrapat en un contenidor de donació de roba a Espanya

El noi intentava aconseguir peces de roba del contenidor quan va caure dins

Un noi només 22 anys ha mort en un terrible succés a Màlaga. Ha estat durant la matinada de dissabte a diumenge, després de quedar atrapat en un contenidor de roba.

Els fets han tingut lloc a la localitat d'Arroyo de los Ángeles. Segons sembla, el noi s'hauria precipitat dins del contenidor quan intentava agafar roba de l'interior. Segons ha informat el diari Sur, el jove, que era d'origen magribí, hauria pujat a una butaca per assolir el buit del contenidor de donació de roba. Un cop allà hauria intentat agafar algunes peces amb els seus braços, però, hauria caigut per accident dins.

S'ha detallat que el noi es trobava sol en el moment en què tot va succeir. Tot i això, sembla que es va alertar els serveis d'emergències, que van acudir fins al lloc dels fets.

No se sap si van ser persones que passaven per la zona i van sentir crits o si hi va haver alguna persona que va veure com queia dins el contenidor. Sí que s'ha detallat és que van acudir al lloc dels fets els serveis d'emergències per intentar treure el jove.

No obstant això, els efectius especialitzats no van poder fer res pel noi. Un cop al lloc ja es trobava sense vida. Així doncs, l'únic que es va poder fer va ser treure el seu cos del contenidor i certificar la seva mort.

Sobre el succés en concret no s'han donat més detalls. No s'ha informat de res més sobre la identitat del noi que ha mort. Tampoc s'ha dit si es tractava d'una persona necessitada o si podria estar robant la roba per després revendre-la, com passa a vegades amb aquest tipus de pràctiques.

Ja s'han denunciat casos similars

Cal esmentar que malgrat que aquest cas s'ha donat a conèixer pel trist desenllaç que ha tingut, no és la primera vegada que passa una cosa semblant. L'organització Madre Coraje, a la qual pertany el contenidor en el qual s'han succeït els fets, ja ha denunciat diversos robatoris i intents de robatori en diversos dels seus contenidors.

De fet, en molts d'ells s'ha hagut de col·locar seguretat extra per evitar el robatori de les peces. Alguns s'han reforçat amb planxes metàl·liques en els tancaments per evitar aquestes sostraccions. Segons sembla, els lladres actuen de diferents formes per poder emportar-se algunes de les peces del contenidor.

Alguns d'ells ha adoptat ja tècniques que els faciliten el robatori. Per exemple, l'ús d'uns pals amb un ganxo a la punta. Introdueixen aquest artefacte al contenidor i van traient tot el que poden enganxar amb ell. D'aquesta manera roben les peces que necessiten.

Molts d'ells les utilitzen després per vendre-les al mercat de segona mà o també per vendre-les a tercers països.

No es tracta tan sols d'una pràctica delictiva i que suposa un greu perjudici per als interessos d'aquelles persones realment necessitades a les quals hauria d'arribar la roba. També es tracta d'alguna cosa perillosa.

Com hem vist, el fet d'arriscar-per aconseguir peces de roba d'aquesta manera pot acabar en tragèdia. En aquest cas s'ha donat el pitjor desenllaç possible, però poden succeir altres desgràcies. Com el jove de 22 anys, altres persones podrien caure accidentalment dins dels contenidors i patir greus lesions o, fins i tot, arribar a perdre la vida.