Un vehicle de la policia i una ambulància en un accident de trànsit

Mor un home atropellat per un camioner begut que ha intentat fugir a Catalunya

Se li atribueixen els delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l'alcohol i d'abandonament del lloc de l'accident

El conductor d'un camió que circulava sota els efectes de l'alcohol ha estat el protagonista d'un diumenge negre a les carreteres catalanes. L'individu, detingut per la Policia Local de la Jonquera, ha topat contra un vehicle a la carretera N-II, a la Jonquera, just després d'intentar fugir d'un atropellament mortal a un vianant.

Els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han hagut de participar en el greu incident.

Atropellament mortal i fugida contra direcció

Als voltants de les sis de la tarda d'aquest diumenge, la xarxa viària de la Jonquera vivia una jornada tràgica. Segons informa l'ACN, el conductor d'un tràiler articulat s'havia discutit amb un altre camioner. Després d'això, l'individu que ha acabat detingut, l'ha atropellat mortalment.

Un cop ha protagonitzat aquest tràgic incident, l'individu ha començat la seva fugida. El camioner ha iniciat el seu trajecte de forma totalment errònia. Ha circulat en sentit contrari per una rotonda de la carretera N-II del municipi fronterer.

Durant aquesta maniobra, el vehicle pesant ha acabat topant amb un turisme de matrícula francesa. En conseqüència de la topada, s'ha hagut de tallar la circulació i s'han activat els serveis d'emergències. Els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han anat fins al lloc de l'accident

La col·lisió entre el camió i el turisme ha deixat conseqüències en els ocupants del cotxe. Tres persones que circulaven en aquest vehicle han resultat ferits i han estat evacuats en helicòpter a un centre sanitari. 

El conductor del camió que ha protagonitzat l'accident, a més, abans de ser detingut ha topat amb un fanal que ha acabat caient. 

Diversos delictes

Els agents de la Policia Local de la Jonquera han estat els responsables de detenir al camioner. L'individu, de 39 anys i nacionalitat marroquina, ha estat detingut per presumpta conducció temerària. 

A més, se li ha practicat el control d'alcoholèmia, obtenint un resultat positiu. Per això, també se l'acusa de conduir sota els efectes de l'alcohol i d'abandonament del lloc d'accident

Els Mossos d'Esquadra ja s'han fet càrrec d'aquest greu incident. A més, en les pròximes hores quedarà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.