Bitllets damunt la taula

Ho confessa: El mític exjugador del Barça que va defraudar més de 6 milions d'euros

Samuel Eto'o ha acceptat que va defraudar a Hisenda

El mític exjugador del Futbol Club Barcelona ha acceptat finalment que va defraudar Hisenda més de sis milions d'euros entre els anys 2006 i 2009. Aquesta declaració l'ha fet a canvi de no entrar a la presó.

La fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, que demanaven quatre anys i mig de presó per l'exjugador del Barça, han rebaixat la pena a un any i nou mesos perquè Eto'o ha admès els fets i s’ha compromès a pagar a l’Estat la quantitat defraudada. 

▶️ El nou negoci que acaba de comprar Gerard Piqué per gairebé 15 milions d'euros

Segons la sentència, el jugador i el seu representant van crear una empresa a Espanya i una a Hongria que gestionaven els drets d’imatge d’Eto’o i així aquests guanys tributaven menys. Entre el retorn de la quantitat defraudada i la multa, de gairebé dos milions d’euros, Eto’o ha de pagar a l’Estat 7,9 milions d'euros. No obstant això, el jugador ja ha abonat 2,2 milions.

Shakira s'enfronta a una pena similar per defraudar Hisenda

L'exdona de l'actual jugador del BarçaGerard Piqué també s'enfronta a una pena similar a la d'Eto'o per defraudar Hisenda. La cantant ha estat acusada de diversos delictes de frau fiscal, ja que la cantant va defraudar més de catorze milions d'euros entre l'any 2012 i el 2014.

Shakira veient jugar Gerard Piqué
Shakira també podria anar a la presó | GTRES

En aquest cas, s'acusa la cantant de no pagar els seus impostos corresponents, ja que va viure a Espanya més de 183 dies, la quantitat límit que li permetia no tributar en el país. Tanmateix, no només ella s'enfronta a càrrecs per aquesta situació. El seu assessor també ha estat acusat.

Els advocats de la cantant lluiten per la seva innocència i han presentat un certificat que manifesta que la cantant tenia una residència fixa a les Bahames fins a l'any 2015. 

Els advocats de Shakira i la Fiscalia han entrat una batalla legal que encara no s'ha solucionat, però si finalment la cantant la perd, haurà de tornar els més de catorze milions d'euros que va defraudar i, fins i tot, podria entrar a la presó.