El Congrés dels Diputats tramita la llei d'eutanàsia amb els vots en contra de PP i VOX

«Qui vulgui que l'utilitzi i qui no vulgui que no ho faci», ha assenyalat l'exministra María Luisa Carcedo, defensora de la iniciativa

L'hemicicle del Congrés dels Diputats amb tots els escons ocupats l'11 de febrer de 2020
El Congrés dels Diputats ha aprovat la tramitació de la llei d'eutanàsia | CEDIDA

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la tramitació de la proposició de llei d'eutanàsia proposada pel PSOE. La iniciativa ha comptat amb el suport de 203 (amb dos vots telemàtics) i 140 en contra. El PP –a excepció d'una diputada que hi ha votat a favor-, i VOX s'han oposat a l'admissió a tràmit i també hi ha hagut dues abstencions.

La tercera és la bona

Després de dues ocasions fallides, la cambra baixa ha abordat al ple per tercera vegada la despenalització d'aquesta pràctica. L'exministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha estat l'encarregada de defensar la iniciativa al ple i ha afirmat que el dolor «no entén d'ideologies».

«Tinguem un nou dret. Qui vulgui que l'utilitzi i qui no vulgui que no ho faci», ha dit. Un cop admès a tràmit, la previsió és que trameti a la comissió de justícia. La voluntat del govern de coalició és que sigui aprovada en el menor termini possible.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari