Annick Chenut

Consternació a la Costa Brava per l'assassinat d'Annick a mans de la seva parella

El nuvi d'Annick va suicidar-se després del crim

Annick Chenut era una dona d'origen belga que vivia a l'Escala, al Baix Empordà, fins que la matinada del dimecres, 27 de maig, va ser assassinada per la seva parella. Annick tenia 65 anys. 

El crim ha commocionat la localitat, on Annick era prou coneguda perquè en l'actualitat  era agent immobiliària però en el passat també va ser la propietària d'una guingueta de platja. Tot i això, poca gent sabia que estava en una relació sentimental amb un home de 72 anys, de nacionalitat espanyola, però de qui no es coneixen més dades. 

Annick era una dona «molt oberta», «alegre» i «integrada», segons l'han descrit alguns dels seus veïns, que encara no poden creure el que ha passat. 

Segons les primeres hipòtesis, l'home va apunyalar Annick i després es va penjar d'un arbre al jardí. Els Mossos estan investigant una nota que l'assassí hauria deixat després de cometre el crim i cremar el cotxe de la víctima, estacionat a prop de la casa. 

Els fets van succeir la matinada de dimecres en una zona residencial de l'Escala. Al voltant de les 7 del matí, els serveis d'emergència van rebre una trucada i els Mossos d'Esquadra, en arribar al domicili, van trobar el cadàver de la víctima al jardí, tapat amb una cortina. 

Tota una vida a Catalunya

Annick feia quaranta anys que vivia a Catalunya, segons ella mateixa explica a la seva pàgina web: «Des que em vaig establir a l'Escala he treballat en el sector immobiliari i de la construcció i sóc feliç quan puc transmetre la bellesa de la Costa Brava que em va captivar». Segons un veí ha explicat a 'El Español', de forma anònima, Annick era mare de tres fills anteriors a la seva relació actual amb el seu assassí.

Si la investigació confirma les primeres sospites, Annick serà la víctima número 19 de la violència masclista a Espanya aquest 2020 —la quarta a Catalunya— i la tercera dona assassinada per la seva parella o exparella des que es va decretar l'estat d'alarma.