ÚLTIMA HORA

‼ Una autòpsia independent confirma que George Floyd va morir asfixiat

El Constitucional trenca la seva unitat per avalar la presó preventiva d'Oriol Junqueras

Els recursos presentats han estat rebutjats, però amb el vot en contra de tres jutges
Junqueras
El Constitucional ha avalat la presó preventiva de Junqueras, però no per unanimitat | Catalunya Diari

El Tribunal Constitucionalha trencat la seva unanimitat a l'hora de donar suport a la decisió del jutge Pablo Llarena de mantenir l'exvicepresident Oriol Junqueras a presó preventiva durant dos anys. En concret, els recursos presentats contra aquesta situació han estat rebutjats, però amb el vot en contra de tres jutges. 

 

És la primera vegada durant el procés judicial dels líders independentistes que el Tribunal Constitucional trenca la seva unanimitat i que es donen certes discrepàncies en una decisió. Tres dels dotze magistrats de la institució han votat a favor del recurs d'empara del líder d'ERC, Oriol Junqueras, en contra de la presó preventiva que l'ha mantingut dos anys privat de llibertat.

 

Junqueras podrà recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans

La sentència, que es publicarà durant els pròxims dies, exposa que la presó preventiva del polític català no ha vulnerat els seus drets constitucionals a la participació política. Ara, un cop esgotades totes les vies als tribunals espanyols, Junqueras ja pot recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans. La defensa del líder d'ERC assegura que aniran fins al final i portaran el recurs fins a Estrasburg.

Tribunal Constitucional
El TC ha trencat la seva unanimitat | CatalunyaDiari

Malgrat que el TC ha donat suport a la decisió de Llarena i ha desestimat el recurs del polític, per primera vegada s'ha trencat la unanimitat dels magistrats. Fernando Valdés Dal-Ré, Juan Antonio Xiol Ríos i Maria Luisa Balaguer Callejón han emès un vot particular que discrepava amb l'aval de la presó preventiva.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari