Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián i Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats

ERC posposa la negociació de l’amnistia per després de la investidura de Sánchez

D’aquesta manera els republicans faciliten el pacte amb els socialistes

Gabriel Rufián i Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
ERC aposta per l'estratègia negociadora amb el PSOE | Catalunya Diari

ERC facilita el pacte amb el PSOE en plantejar l’amnistia com un tema a tractar després de la investidura de Pedro Sánchez i no abans, com demana JxCat. Aquest dimarts, Adriana Lastra, portaveu del PSOE, i Gabriel Rufián, portaveu d’ERC, s’han trobat per concretar una reunió per tractar l’acord d’investidura.

Les negociacions de l’amnistia, després de la investidura

D’aquesta manera augmenten les possibilitats d’investir Pedro Sánchez, segons avancen a ‘El Confidencial’, ja que en l’agenda del PSOE no entra el tema de l’amnistia o el dret a l’autodeterminació i són dues qüestions importants per JxCat i ERC. Però des del PSC valoren la situació amb moderat optimisme perquè al final ERC podria acabar votant en contra com a l’octubre del 2017 o contra els Pressupostos.

Tanmateix, tot i plantejar unes converses on poder parlar de tot, els republicans estan facilitant la investidura, posposant la negociació d’aquests assumptes a una reunió posterior i ara poder intentar arribar a un acord per poder passar del no a la abstenció.

Tot i la seva voluntat, Rufián està actuant sota la pressió de de JxCat, la CUP i Carles Puigdemont, ja que per ells l’amnistia i l’autodeterminació són crucials i prefereixen que no s’arribi a cap acord per tal d’anar a terceres eleccions generals. Cal destacar, a més, que JxCat pressiona també amb l’amenaça d’unes eleccions anticipades a Catalunya en cas que Quim Torra sigui inhabilitat al maig.

També et pot interessar...