ÚLTIMA HORA

‼ Salut proposa fase 2 per a Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i el Garraf

URGENT

🔴 Els registres del coronavirus sumen 26 morts a Catalunya, 3 dels quals les darreres 24 hores

Els bebès ingressats a l'UCI podrien estar en perill

Molts dels objectes d'ús quotidià contenen productes perjudicials
Imagen recurso de un bebé en la UCIN
Els bebès ingressats a l'UCI podrien estar en perill| Cedida

 

Un grup de científics de Granada han descobert que els bebès que són traslladats a la Unitat de Cura Intensius Neonatals (UCIN) dels hospitals podrien estar exposant-se a un perill. A les UCIN s'hi troben dues substàncies que poden ser perjudicials anomenades Bisfenol-A (BPA) i Parabenos (PBs). Aquestes estan presents en molts dispositius mèdics plàstics i tèxtils, productes de cura o suplements nutricionals. 

 

Per a dur a terme la investigació, s'han analitzat més de 50 objectes que entren en íntim contacte amb els nounatscom ara xumets, xeringues, tubs, sondes de plàstic, apòsits i embenatges. A la recerca que s'ha fet pública a la revista 'Envoironmental Health Perpectives' expliquen que tots aquests productes es veurien afectats per BPA i BPs.

 

Alerten de la necessitat d'implementar mesures de prevenció

A més, alerten de la necessitat d'implementar mesures de prevenció per evitar l'exposició d'aquests objectes a compostos químics. És per aquest motiu que estan desenvolupant nous productes de treball i nous procediments per a disminuir el contacte dels nounats amb aquestes substàncies.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari