Els bebès ingressats a l'UCI podrien estar en perill

Molts dels objectes d'ús quotidià contenen productes perjudicials

Imagen recurso de un bebé en la UCIN
Els bebès ingressats a l'UCI podrien estar en perill| Cedida

Un grup de científics de Granada han descobert que els bebès que són traslladats a la Unitat de Cura Intensius Neonatals (UCIN) dels hospitals podrien estar exposant-se a un perill. A les UCIN s'hi troben dues substàncies que poden ser perjudicials anomenades Bisfenol-A (BPA) i Parabenos (PBs). Aquestes estan presents en molts dispositius mèdics plàstics i tèxtils, productes de cura o suplements nutricionals. 

Per a dur a terme la investigació, s'han analitzat més de 50 objectes que entren en íntim contacte amb els nounats com ara xumets, xeringues, tubs, sondes de plàstic, apòsits i embenatges. A la recerca que s'ha fet pública a la revista 'Envoironmental Health Perpectives' expliquen que tots aquests productes es veurien afectats per BPA i BPs.

Alerten de la necessitat d'implementar mesures de prevenció

A més, alerten de la necessitat d'implementar mesures de prevenció per evitar l'exposició d'aquests objectes a compostos químics. És per aquest motiu que estan desenvolupant nous productes de treball i nous procediments per a disminuir el contacte dels nounats amb aquestes substàncies.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari