Florentino ven a Catalunya i s'embutxaca 40 milions

La constructora del president del Reial Madrid s'emportarà 40 milions d'euros
Florentino ven dues autovies de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El grup ACS, que presideix Florentino Pérez, a través de la seva filial Iridium ha venut a Hermes Infrastructure el 74% de les seves participacions en les concessions de la C-15 (Eix Diagonal) i C-14 (Reus-Alcover), així com les de quatre peatges a l'ombra més.

 

En un comunicat, l'empresa de Florentino Pérez confirma que mantindrà la gestió i operació dels actius, mitjançant contractes d'operació i manteniment, i serveis, a través del 26% de les participacions restants. A més, seguirà tenint una «presència molt significativa» en els òrgans d'administració de les societats i la gestió diària de les concessions.

 

La constructora de Florentino s'emportarà 40 milions d'euros

A més de les dues concessions catalanes de la C-15 i la C-14, el grup es ven les participacions a l'autovia de la Manxa, l'autovia de Pinares, l'autovia del Pirineu (Navarra) i la de Santiago-Brion. L'operació comporta valorar Iridium en 950 milions d'euros, per la qual cosa ACS haurà ingressat pel 74% de la concessionària uns 700 milions d'euros i per tant, la constructora que presideix Florentino Pérez s'emportarà uns guanys de 40 milions d'euros.

 

La venda està condicionada a les autoritzacions de les autoritats, entre elles la Generalitat, perquè és l'administració titular de dues de les concessions. Les sis concessions, amb una inversió total de més de 1.100 milions d'euros, tenen un període mitjà de vigència de 19,4 anys.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari