Cop policial contra una banda especialitzada en robar cases de Barcelona

Els lladres actuaven de tarda per respectar el confinament nocturn | Se'ls acusa d'haver assaltat 10 cases en els últims mesos

Detingut un home pels Mossos d'Esquadra
Imatge de la detenció d'un home per part dels Mossos d'Esquadra   | @mossos

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que s'havia especialitzat en robatoris amb força a domicili. El cop policial a aquesta banda s'ha saldat amb la detenció, el passat dia 3 de febrer, de tres persones de nacionalitat albanesa d'entre 20 i 37 anys. Se'ls acusa d'haver assaltat 10 cases de l'àrea metropolitana de Barcelona en els darrers mesos, des de l'octubre del 2020. En el seu currículum hi figuren robatoris a habitatges de Barcelona, Sabadell, Badalona, Gavà, Argentona i la Roca del Vallès. Segons els Mossos, un dels mètodes que seguien els assaltants era respectar el confinament nocturn per no aixecar sospites, cometent els robatoris a la tarda. L'endemà de la seva detenció, el dia 4 de febrer, van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

Detencions 'in extremis'

Les detencions dels lladres es va accelerar el dia 2 de febrer, quan els Mossos es van assabentar que un dels membres del grup criminal tenia la intenció d'abandonar el país. Per aquest motiu, la policia catalana va muntar un operatiu per l'endemà a l'Aeroport del Prat i va acabar detenint el primer dels tres sospitosos quan es disposava a agafar un avió per abandonar el país. El mateix dia es van detenir els altres dos membres del grup i es va realitzar l'entrada als seus domicilis a Barcelona.

Una vegada escollades les cases dels detinguts, els Mossos van poder recuperar diversos objectes que havien sostret en els robatoris. Segons la policia catalana, es tracta dels objectes que a la banda li hauria estat més difícil col·locar al mercat negre, com unes monedes i bitllets de col·leccionista o vuit rellotges de gamma mitjana i alta. 

Dos dels detinguts, amb antecedents

Dels tres lladres que formaven el grup, dos acumulen diversos antecedents. Un d'ells, acumula delictes contra el patrimoni a Itàlia, mentre que l'altre comptava amb una ordre d'allunyament de l'AP-7 després d'haver-hi realitzat diversos furts. El tercer en qüestió els ajudava logísticament amb els assalts a les cases, fent de conductor. Tot i això, els detinguts no només utilitzaven cotxe propi, ja que en algunes ocasions havien utilitzat el transport públic o fins i tot havien anat a peu a les cases que volien assaltar. 

L'origent de l'operatiu

La investigació neix arran d'unes identificacions en l'àmbit de la prevenció delictiva per part d'efectius de paisà durant l'estiu passat. Gràcies a aquestes identificacions prèvies es va poder relacionar un dels detinguts en diferents robatoris comesos a Badalona a partir de l'octubre del 2020. La forma d'actuar dels lladres mantenia sempre el mateix denominador comú: accedien a cases adossades o edificis escalant la façana i després forçaven les finestres del domicili. Una vegada a l'interior, el seu objectiu era bàsicament diners, així com joies i rellotges que posteriorment venien al mercat negre, amb l'objectiu d'aconseguir efectiu i enviar diners al seu país d'origen.


Comentaris

envia el comentari