Imatge dels quatre membres de la família de Myllena Haddad que han mort a causa de la Covid-19

Moren mare, pare i dos fills de Covid en un mes: només se salva la neta

El tràgic succés ha tingut lloc al municipi de Cuiabá, a l'estat brasiler de Mato Grosso

La campanya de vacunació contra la Covid-19 no ha deixat d'avançar des del passat mes de desembre, però tot i això, el coronavirus continua fent estralls a tot el planeta. Fins i tot s'han donat casos en què, en poc temps, han mort de diversos integrants d'una mateixa família, havent-se conegut el darrer cas al Brasil. En només quatre setmanes han mort Octacílio dos Santos d'Araujo, de 91 anys, la seva dona Geny Maria Haddad Araujo, de 78, i dos dels seus fills: Monique Haddad Araujo Patzlaff, de 55, i John Joseph Haddad Araujo, de 58.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ho ha fet públic Myllena, la filla de Monique, que ha compartit el seu dolor per la tragèdia que l'ha colpejat i que l'ha deixat òrfena de mare. «És una tragèdia», ha assenyalat la jove a un mitjà local. En aquest sentit, ha afegit que «van ser molt estimats per tots, eren persones meravelloses amb cors encara més meravellosos. La millor mare que podia tenir, el millor avi, la millor àvia i el millor oncle que podia tenir».

«No pensàvem que podia ser coronavirus perquè ja l'havia passat»

Myllena ha explicat que el primer que va tenir símptomes de coronavirus va ser el seu avi, el passat dia 10 de febrer. Octacílio va passar dues vegades la malaltia i, segons el relat de la jove, va contagiar-se a través d'un professional sanitari que va anar al domicili familiar per tractar l'home i que no sabia que estava contagiat. Malgrat que l'avi de Myllena va ser vacunat el passat 13 de febrer, ja estava infectat i el mateix dia que va rebre el vaccí va ser ingressat a l'hospital amb febre alta.

Tot i això, el metge que el va atendre li va dir que era una reacció a la vacuna, motiu pel qual va receptar-li un medicament i li va donar l'alta. «No pensàvem que podia ser coronavirus perquè l'havia passat al desembre, realment crèiem que era una reacció al vaccí», ha explicat Myllena. Però l'estat de salut d'Octacílio no va millorar i va experimentar símptomes més severs. «El 17 de febrer va tenir dificultat per a respirar, va utilitzar oxigen a casa i l'endemà va anar a l'hospital», ha afegit.

«El metge que el va atendre va fer-li una analítica, una tomografia i una prova de Covid-19, el resultat de la qual va ser positiu. En aquell moment, els seus pulmons ja estaven compromesos al 50%», ha assenyalat la neta. Octacílio va morir el 20 de febrer.

Tota la família, contagiada

En el moment de la mort d'Octacílio, tota la família estava ja contagiada. La seva dona, Geny, va ser intubada el 28 de febrer a causa del coronavirus i va morir només una setmana després, el 6 de març. Myllena segueix el seu relat explicant que «la meva mare va anar a l'hospital el 3 de març, l'endemà la van intubar i el 15 de març va morir».

L'últim membre de la família que va morir va ser l'oncle de la Myllena, João José. Després de contagiar-se, va ser ingressat a l'hospital per fer un seguiment mèdic, però va ser donat d'alta el 30 de març, continuant amb assistència domiciliària. La seva evolució era positiva, però la matinada del passat 2 d'abril va haver de ser ingressat a l'UCI, sent sotmès a un procediment per extreure líquid del pulmó. L'òrgan, però no va tornar a la seva grandària normal i finalment João José va acabar morint.